BU GİDİŞLE SEÇER KULLANACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BU GİDİŞLE SEÇER KULLANACAK!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne milyonlarca TL’ye mal olan helikopterin satışı için 13 Mayıs’ta 1 milyon 187 bin dolar+KDV bedelle ihaleye çıkılacak. Gece görüşü olmaması ve ekonomik kriz etkisiyle satışı zor olan helikopteri her fırsatta “Ben iyi tüccarım bu helikopteri satarım” diyen Başkan Seçer’in bu gidişle kendinin kullanması bekleniyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir önceki başkan Burhanettin Kocamaz döneminde 2,5 milyon dolara satın alınan helikopteri 3’üncü kez satışa çıkartıyor.

Kocamaz’ın 2018’de satın aldığı ve bizzat kendisinin kullandığı helikopter, yüksek maddi yükü nedeniyle  sık sık eleştiri konusu oldu. 

 

“İYİ TÜCCARIM” DEDİ SATAMADI!

31 Mart 2019’da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in koltuğa oturması ile helikopterin akıbeti belirsiz bir sürece girdi. Koltuğa oturduğu günden buyana belediyeye alınan helikopterden kurtulmaya çalışan Seçer, helikopteri, tasarruf tedbirleri kapsamında Temmuz 2019'da ‘hava taksi' olarak kullanmaya karar verdi. Saatlik kiralama ücreti 9 bin lira olan hava taksiye beklenen ilginin gelmemesi üzerine satışa çıkaran Seçer, “Ben iyi tüccarım, bu helikopteri satarım” dese de başarılı olamadı.

 

17 MİLYON TL’YE SATIŞA ÇIKTI, ALICI ÇIKMADI

Büyükşehir Belediyesinin sancılı yaralarından biri olan helikopter, alındığı günden itibaren birkaç kez kullanılmasının dışında atıl kaldı. Her ay belediyeye 300 bin liralık ek yük getiren helikopterin işler hale getirilmesi ve en azından masrafını çıkartabilmesi için üretilen formüller başarılı olmayınca, muhammen bedeli 17 milyon 515 bin 783 lira + KDV olarak belirlenen helikopter için 6 Kasım 2019'da Mersin Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Toplantı Salonunda ihale düzenlendi ancak alıcı çıkmadı.

 

SATAMAYINCA KİRALAMA YOLUNA GİTTİ

Başkan Seçer, helikopter satılmayınca bu kez de kiralama yoluna gitti. 16 Mayıs 2020 tarihinde yapılan Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında helikopterin kiraya verilmesi kabul edildi.

Seçer burada kiraya verdiklerini belirterek, şunları söyledi; “Helikopterimiz vardı, 2,5 milyon dolar gibi bir paraya alınmış. Sabit heliportta duran o helikopterin Mersin Büyükşehir Belediyesine maliyeti aylık 300 bin liraydı. Satamadım; İstanbul'a rica ettim, 300 bin lira aylık maliyeti duyan kaçtı, İzmir'e rica ettim, Ankara Belediye Başkanımıza rica ettim, hiçbiri almadı. Türk Hava Kurumuna kiraya verdik, 49 bin 500 dolar civarında bir paraya tekabül ediyor. Çok şükür, bu helikopterden kurtuldum. İnşallah devamı gelir, onlar kullanırlar, benim kiramı gönderirler. Ben de bu yükten kurtulmuş oluyorum” demişti.

Seçer, Mart 2021'de yapılan meclis toplantısında da helikopterin maliyetinin o tarihe kadar Büyükşehir Belediyesine 40-50 milyon liraya ulaştığı bilgisini vermişti.

 

İKİNCİ İHALEDE DE TALİP ÇIKMADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir türlü kurtulamadığı helikopteri ikinci kez satışa çıkardı. Resmi Gazetede yayınlanan ihale haberinde, helikopterin muhammen bedeli 1 milyon 480 bin dolar olarak belirtilirken, geçici teminat olarak da 44 bin 400 dolar istendi. Taş Bina Toplantı Salonunda yapılacak ihalenin tarihi 16 Şubat 2022 olarak belirlenirken, ihalenin kapalı teklif usulüyle yapılacağı bildirildi. Ancak bu ihalede de talip çıkmayınca helikopter yine Büyükşehir’e kaldı.

 

3. İHALE 13 MAYIS’TA

Aradan geçen 3 yılda Mersin Büyükşehir Belediyesi helikopterin satışı için 3’üncü kez ihaleye çıkma kararı aldı. 13 Mayıs’ta yapılacak ihale saat 14:00’da Mersin Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Zemin Kat Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.

 

“KİMSE ALMAZ, SEÇER KULLANIR”

Araştırmacı yazar Abdullah Ayan, ihale sürecini gazetemize yorumlayarak, “Kimse almaz, seçer kullanır” dedi.

Defalarca satışa çıkarılmasına rağmen alıcı bulamayan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem başkanı Burhanettin Kocamaz'dan yadigar helikopterin yeniden 1 milyon 187 bin dolar+KDV değer ile ihaleye çıkarıldığnı aktaran Ayan, “Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sık sık her platformda; ‘Ben iyi tüccarım, ben bunu satarım’ demesine rağmen bu mümkün olmadı. Bu helikopteri hiç kimse almaz çünkü hm maliyeti çok yüksek hem de gece görüşü yok. Helikopter Türk Hava Kurumu’na tahsis edildi ama kira geliri belirsizliğini koruyor. Sayın başkan büyük bir ihtimalle kullanmayı düşünüyor. Mersin 16 bin kilometre kare gibi çok geniş bir hizmet alanına sahip. Kocamaz da bu gerekçelerle bu helikopteri almıştı zaten. Bir belediye başkanının Mersin’den Anamur’a gidiyi 5 saat sürüyorsa helikopter ile bir saat içinde gidip gelmesi daha mantıklı” dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA