“HAYVANLARINIZI DEĞER FİYATININ ALTINDA SATMAYIN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HAYVANLARINIZI DEĞER FİYATININ ALTINDA SATMAYIN!”


 

Son günlerde küçükbaş hayvan karkas kesim fiyatları yükselirken Mersin Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan üreticilere hayvanlarınızı değer fiyatının altında satmayın uyarısında bulundu.

Hasan KÜÇÜK

Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, son günlerde özellikle küçük baş hayvan karkas kesim fiyatlarının yükseldiğini söyledi. Son iki yıldır emeğinin karşılığını alamayan girdi maliyetlerinin altında ezilen üreticilerimiz alın terinin karşılığını alması ve üretime devam edebilmesi için hayvanlarını değer fiyatının altında satmaması gerektiğini ifade eden Akdoğan, “Kaldı ki şuan yem fiyatlarında arpanın kilogram fiyatı 6 TL’dir. 50 kilogram çuval 300 liradır. Bu fiyatlarla karkas fiyatları en az 140 lira olması gerekmektedir. Gelecek yıl yem  fiyatlarının düşmesi de öngörülmüyor” dedi.

Geçen yılki gibi Toprak Mahsulleri Ofisi’nin sübvanse ettiği bir çalışma olursa sürdürülebilir bir hayvancılık yapılabileceğini, destek olmazsa işlerinin zor olduğunu anlatan Akdoğan, “Bu yüzden yüzden mutlaka ürünlerimizi değer fiyatına satmamız gerekmekte” şeklinde konuştu.

Tüketicilerden de hayvan üreticileri için anlayış beklediklerini belirten Akdoğan, “1 kilogram baklavanın 250 TL olduğu ortamda besin ihtiyacımız için olmazsa olmazı son derece sağlıklı doğal olarak yetişen lezzetli etleri bin bir zorlukla üreten üreticilerimizi anlayışla karşılaşmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA