MEÜ’NÜN EN BÜYÜK KATKISI SAĞLIK ALANINDA | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ’NÜN EN BÜYÜK KATKISI SAĞLIK ALANINDA


 

MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, “Üniversitemizin bugüne kadar topluma ve bilime yapmış olduğu katkılar içerisinde sağlık bilimlerinin payı bütün alanların payından daha fazla” dedi.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) ev sahipliğinde gerçekleşen “1. Ulusal Sağlık Bilimleri Lisansüstü Öğrenci Sempozyumu” gerçekleşen on dört farklı oturumla birlikte tamamlandı.

MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezinde ve çevrim içi olarak da düzenlenen sempozyumun açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Üniversite Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmiye Canacankatan, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bahar Taşdelen, öğretim elemanları ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

 

MEÜ’NÜN EN BÜYÜK KATKISI SAĞLIK ALANINDA

Açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, “Üniversitemizin bugüne kadar topluma ve bilime yapmış olduğu katkılar içerisinde sağlık bilimlerinin payı bütün alanların payından daha fazla. Sağlık bilimleri için bu gurur verici. Prof. Dr. Bahar Taşdelen hocam da böyle önemli bir sempozyumun düzenlenmesinde büyük çaba sarf etti. Sempozyumun iki gün boyunca başarılı bir şekilde geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“AMAÇ; ORTAK ÇALIŞMALARA ZEMİN HAZIRLAMAK”

Konuşmasına üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsünün tarihsel gelişiminden bahsederek başlayan Prof. Dr. Bahar Taşdelen de, “İlk kez 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alan enstitümüz, bugün 30 anabilim dalında 48 programa devam ediyor. Sempozyumu düzenlemekteki temel amacımız ise, uluslararası projeler geliştirmeden önce tüm anabilim dallarının ortak bir çatı altında olduğunu, her bir anabilim dalının bir diğerinde yapılan çalışmaların farkında olmasını sağlamak ve ortak çalışmalara zemin hazırlamaktı” dedi.

Açış konuşmalarının ardından geçilen ve iki gün boyunca süren oturumlar sonunda en iyi bildiri ve orijinal araştırma kategorilerinde ödül kazanan katılımcılara belgelerinin takdim edilmesiyle birlikte sempozyum sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA