“ÇEŞMELİ HALKI BU ZULMÜ KABUL ETMİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ÇEŞMELİ HALKI BU ZULMÜ KABUL ETMİYOR”


 

Çeşmeli halkı, ilçe ve Büyükşehir Belediyesi’nden alamadığı belediyecilik hizmetlerini sokağa inerek protesto etti! Bozuk yollar, yetersiz aydınlatma ve ulaşım başta olmak üzere bir çok konuda dert yanan mahalle sakinleri, “Çeşmeli halkı bu zulmü kabul etmiyor” diyerek yöneticileri göreve çağırdı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Erdemli ilçesine bağlı Çeşmeli Mahallesi, alamadığı belediye hizmetlerini sokağa inerek protesto etti. Erdelmli’ye 14, Mersin merkeze ise 23 km uzaklıktaki Çeşmeli Mahallesinde, 10 ay önce yeni kanalizasyon hattı için kazılan yolların hayatı zehir etmesiyle halk sokağa indi. Kışın çamura yazın ise toz toprağa bulanan mahallede, yurttaşlar bozuk yollar, yetersiz aydınlatma ve ulaşım başta olmak üzere bir çok konuda dert yanarak, yöneticileri göreve çağırdı.

 

YOLLAR HAYATİ TEHLİKE YARATIYOR

Eiffel Restoran önünde toplanan 100 kadar Çeşmeli sakini, “Çeşmeli halkı bu zulmü hak etmiyor” pankartı açarak, tepkisini ortaya koydu.

Burada kısa bir açıklama yapan Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat, “Bahçelerimizdeki ağaçlar resmen toza boğulmuş durumda. İnsanlar çukur yollardan dolayı, bisiklet engelli aracı, bebek aracı gibi araçlar kullanılmamaktadır. Bir vatandaşımız traktörden düştü. Defalarca mazot motosikletli arkadaşlarımızın aracı devrildi. Çukur yollardan dolayı defalarca araçlarımız bozuldu” dedi.

 

“ÇEŞMELİ ÜVEY EVLAT KONUMUNDA”

Protestoda insanı İlhan Kılıç da, “Çeşmeli üvey evlat konumundadır” diyerek, “Mersin’den Tece Mahallesine kadar hizmet gelmektedir. Yine Erdemli‘den Kargıpınarı’na kadar hizmet gelmektedir. Arada kalan Çeşmeli ise bütün hizmetlerden mahrumdur. Mersin’de sahili hiçbir şekilde yapılmamış tek Semt çeşmelidir. Çeşmeli sahillerinde hiçbir şekilde aydınlatma yapılmamıştır. Kadınların ailelerin güvenle dışarı çıkabileceği sokaklar ve caddeler maalesef yoktur.

Tam on ay önce kazılmaya başlanmış yollar, halen tekrar asfaltlanmamıştır. On aydır bu eziyeti çekiyoruz. Kapılar pencerelerimizi tozdan dolayı açamıyoruz. Yine tozdan dolayı balkonlarımıza çıkamıyoruz. İş yerlerimiz ve evlerimiz tozdan geçilmiyor. Hak mağduriyeti yanında çok fazla gelir kaybı yaşadık.

 

“TOPLU TAŞIMA ARACI GELMİYOR”

Çeşmeli semtine hiçbir şekilde bir belediye toplu taşıma aracı gelmemektedir. Çeşmeli’ye gelen özel toplu taşıma araçları ise yollar bozuk olduğundan ve bunun araçlarına zarar verdiğinden gelmiyorlar. Çeşmeli halkı bu zulmü hak etmiyor. Çeşmeli halkı bu rezalete layık değil. Belediyecilik Yenişehir ve Mezitli sahillerine sıkışmış durumda. Çeşmeli halkı da Mersinlidir, Çeşmeli halkı da insandır. Belediyeye başvurduğumuzda aldığımız tek hizmet, ‘şikayetiniz kayda alınmıştır veya başvurunuz alınmıştır’ gibi cevaplarla sınırlıdır” diye konuştu.

Açıklamaların ardından kalabalık alkışlarla dağıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA