KHK İHRAÇLARINA 1 MAYIS ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KHK İHRAÇLARINA 1 MAYIS ÇAĞRISI


 

1 Mayıs öncesi KESK Mersin Şubeler Platformu’ndan, KHK ihraçlarına karşı 1 Mayıs’ta alanlarda olma çağrısı yaptı.

HEDİYE EROĞLU

 

Kamu Emekçileri Sendika Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, KHK ihraçlarını bu haftada Özgür Çocuk Parkı’nda protesto etti.

“Haksız ve hukuksuz işten atılan KESK üyeleri işlerine iade edilsin” ve “Reddinizi reddediyoruz! KHK’lar gidecek biz kalacağız” pankartının açıldığı açıklamayı grup adına Platform Dönem Sözcüsü Zeki Doğan yaptı.

 

1 MAYIS ÇAĞRISI

“Pazar günü, tüm dünyada ve Mersinde 1 Mayısı büyük bir coşku ve umutla kutlayacağız” diyen Doğan, darbeyi fırsat bilen tek adam iktidarının, kendisinden olmayanları işinden ettiği bir hukuk garabeti olan KHK zulmünü yüksek sesle haykırmaktan vazgeçmeyeceklerini 1 Mayıs’ta da haykıracaklarını söyledi.

“Yıllardır emek verdikleri mesleklerinden ve işlerinden uzaklaştırmanın nasıl trajedilere sebep olduğunu zaman içerisinde gördük” diyen Doğan, bu zulümden sonra hastalanıp ölenlerin, öldükten sonra işe iade kararları verilenlerin, kendi canına kıyanların iktidardakilere hikaye gibi gelebileceğini ancak bu kabusu yaşayan binlerce insan olduğunu kaydetti.

“Biz her hafta burada haksız hukuksuz uygulamaların bedellerini haykırmaya devam ettikçe, iktidar fütursuzca hukuksuzluğu kurumsal hale getirme çabasından vazgeçmiyor” diyen Zeki Doğan, “Milyonlarca insanın sokaklarda mevcut düzene baş kaldırdığı gezi eylemleri için, delilsiz, tanıksız ve haksız mahkumiyetler kamuoyu vicdanını acıtmaya devam ediyor.

 

“EMEKÇİLER, HAKSIZLIKLARI HUKUKSUZLUKLARI VE ZULÜMLERİ ASLA UNUTMAYACAK”

 KHK zulmünün ülkemiz tarihine kazınması gibi, Gezi davası üye hakimin muhalefet şerhi de tarihe geçecektir. İstanbul Sözleşmesi davasının savcısının mütalası da tarihe geçecektir.

Dünya Emekçileri 1890’dan bu güne kadar nasıl 1 Mayısı unutmadıysa, bu ülkenin emekçileri tarihe geçen haksızlıkları hukuksuzlukları ve zulümleri asla unutmayacaktır.

Tekrar, tekrar, inatla sesimizi yükseltiyoruz.

KHK zulmünün yürütücülerine tekrar söylüyoruz,  mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Etkin olmayan, denetimsiz, anayasa ve yasalar üstü davranan, hükümet  organı gibi çalışan OHAL Komisyonu lağvedilmelidir. OHAL Komisyonunun verdiği Ret kararları derhal yürürlükten kaldırılmalı, haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan memurlar, suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri, haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmedir.

‘Arşiv kaydı’ ve ‘Güvenlik Soruşturması’ gibi yargı kararı olmayan sudan gerekçelerle işinden edilen emekçilerin işine iade edilmesi gerekmektedir. Antidemokratik ve meşruiyetten uzak bu uygulama derhal sonlandırılmalıdır.

Geçici 35.Madde yürürlükten kaldırılmalıdır. Temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına derhal son vermeli, ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar  mücadelemizi devam ettireceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz…  KHK’lar gidecek biz kazanacağız… Tüm halkımızı, tüm ezilenleri, tüm ötekileri, seslerini yükselmek için, saflarını belli etmek için, tarihe not düşmek için Pazar günü 1 Mayıs Meydanına bekliyoruz” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA