GRAMLA BAYRAM ŞEKERİ DÖNEMİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GRAMLA BAYRAM ŞEKERİ DÖNEMİ


 

Toz şeker fiyatına art arda gelen zamlar bayram şekeri fiyatını geçen yıla göre 2 kat artırırken alım gücü iyice düşen vatandaşın bayram şekerini kilo yerine artık gramla aldığı belirtildi.

Hasan KÜÇÜK

 

Toz şekerin fiyatı son günlerde art arda gelen zamlar nedeniyle 20 TL’yi bulurken bu durum bayram şekeri fiyatlarını da geçen yıla göre 2 kat arttırdı. Yüksek fiyat nedeniyle şeker satan esnaf iş yapamamaktan alım gücü iyice düşen vatandaş ise alamamaktan dert yanıyor.

 

“FİYATLAR 2 KAT ARTTI”

Mersin’in en hareketli caddelerinden olan İstiklal Caddesi’nde yıllardır şekerleme ve kuruyemiş satarak geçimini sağlayan Serdal Kaplan, fiyatların geçen yıla göre yüzde 100 artış olduğunu söyledi. Geçen sene 25 TL’ye sattıkları şekeri bu sene 50 TL’ye 30 TL’ye sattıkları çikolatayı 60 TL’ye satmak zorunda kaldıklarını ifade eden Kaplan, “Lokum çeşitlerinin fiyatları da 2 kat arttı. Milletin alım gücü yok. Bayram öncesi insanlar kilo ile şeker almakta zorlanıyor. 100-200 gram, 10-15-20 TL’lik şeker alabiliyor. İnsanlar eskisi gibi artık çok fazla fazla kilo ile şeker alamıyor. Çay şekerinin kilosu 20 TL olmuş. Bundan dolayı fiyatlar bu kadar arttı” dedi.

Yıllardır esnaflık yaptıklarını, piyasanın hiç bu kadar kötü olmadığını anlatan Kaplan, “Bu şekilde devam eder diye bekliyoruz. Düzeleceğine dair pek umudumuz yok” şeklinde konuştu.

 

“GEÇEN SENE SATTIĞIMIZ FİYATA BU SENE ALAMIYORUZ”

7 buçuk yıldır Hastane Caddesi’nde bayram öncesi bayram şekerİ sattığını anlatan Hüseyin İsmail ise piyasanın geçen yıla göre çok düştüğünü söyledi. Geçen yılki işleri bu sene yapamaz olduklarını anlatan İsmail, “Şeker fiyatları geçen yıla göre 2 kat arttı. Geçen sene 30 liraya sattığımız çikolata  bu sene 60 TL oldu yine 30 TL’ye sattığımız şeker fiyatları bu sene 60 TL. Geçen seneki sattığımız fiyata ürün alamaz hale geldik. İnsanların alım gücü düştü. Çoğu insan fiyata bakıyor daha fiyatlar yüksek olunca alışveriş yapmadan ayrılmak zorunda kalıyor” diye konuştu.

 

 

.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA