“ADALET, BARIŞ , KARDEŞLİK VE HUZUR İSTİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ADALET, BARIŞ , KARDEŞLİK VE HUZUR İSTİYORUZ”


 

Mersin’de ADD, ÇYDD, YKKED, Eğitim-İş, 29 Ekim Kadınlar Derneği Mersin Şubeleri tarafından, sözde Ermeni Soykırımı nedeniyle yapılan açıklamalar ve Gezi Davası nedeniyle verilen cezalarla ilgili bir basın açıklaması gerçekleştirilerek ülkeyi kutuplaştırıcı açıklamalardan kaçınılması istendi.

Hasan KÜÇÜK

Atatürkçü Düşünce Derneği, Yenikuşak Köy Enstitüleri Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-İş ve 29 Ekim Kadınlar Derneği tarafından son günlerde ülke gündemini meşgul eden Sözde Ermeni Soykırımı tasarısı açıklamaları ve Gezi Davası nedeniyle verilen cezalarla ilgili ADD Mersin Şube binasında ortak bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasını ADD Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan okudu. Erkan, son bir haftadır, ülkede yaşanan gelişmeler nedeniyle basın bu açıklamasının tarihe not düşmek adına yapmak zorunluluğu doğduğunu kaydetti.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından emperyalizme karşı tarihi bir İstiklal Savaşı vererek kurulmuş ve mazlum milletlere örnek olmuş ülkemizin 29 Ekim 2023 de Cumhuriyetimizin 100. Yılına doğru giderken, en geç Haziran 2023 de Cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlandığını hatırlatan Erkan, TBMM’de iktidar ve muhalefet partisi üyesi bazı milletvekillerinin, anti emperyalist mücadele geleneği olan Gazi TBMM’de ülkeyi kutuplaştırıcı ve istikrarsızlaştırıcı söylem ve tekliflerinin sürekli gündemde tutulduğunu vurguladı.

 

“TARİHTEN HUSUMET DEĞİL, DERS ALIP, BARIŞ VE KARDEŞLİK ÇIKARALIM”

Seçim sürecinde hızla yol alırken, toplumsal barış ve huzura daha fazla gereksinim duyduğumuz bu günlerde iktidar ve muhalefet parti üyesi bazı milletvekillerinin, anti emperyalist mücadele ve  “Yurtta Barış, Dünya’da Barış”  geleneği olan, Gazi TBMM de ülkemizi kutuplaştırıcı ve toplumsal barışı istikrarsızlaştırıcı söylem ve tekliflerinin yine gündeme geldiğini anlatan Erkan, “Mevcut anayasamıza göre, ‘ülkenin birliği ve esenliği’ üzerine  yemin ederek Gazi TBMM ye girmiş bazı  iktidar ve muhalefet milletvekilleri,  Cumhuriyetimizin kurucu ilkeleri ve değerleri ile bağdaşmayan ve hiçbir mahkeme veya hukuken geçerli kanıt ve karara dayanmadan geçmişimizdeki ortak acıları istismar ederek, ‘sözde soykırım iddiası gibi büyük bir insanlık suçunu’ nun tüm sorumluluğunu bugünkü kuşakların  üstüne  yıkmak için ısrarla  gündeme getirilmektedir. Bu durum genelde her etnik kökenden yurttaşlarımızı gerçekten üzmekte ve yormaktadır. Bu acıların belirleyici aktörleri, geçmişte, büyük dış güçler ve bazı dahili işbirlikçi siyasetçilerdi. Bugünde bu ortak acıları kaşıyanlar, ülkemizi kritik bir süreçte kutuplaştırıp iç barışımızı bozmaya çalışan benzer aktörlerdir.” ifadelerini kullandı.

 

“SİYASETCİLER NEREDE NE SÖYLEDİĞİ BİLMEK ZORUNDA”

Geçmişte olduğu gibi bugünde Anadolu coğrafyasında yaşaşan etnik kökenden insanlar arasında herhangi bir sorunun olmadığını anlatan Erkan, “Bugün kadar sorun tek kutuplu Dünya’nın patronu devletlerin emperyal projeleri ile öngörüsüz iç siyasetçilerindir. Türkiye, çok önemli ve tarihi bir süreçten geçerken tüm siyasetçiler, ne söylediğini, nerede söylediğini ve halkın duygularını nasıl etkilediğini, sonuçlarını çok iyi düşünmek zorunda olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Kutuplaşmaya ve büyük güçlerin çıkarlarına hizmet edecek çatışmacı söylem ve dili kullananları yurttaşlarımız dikkatle izlemektedir ve oyuna gelmeyecektir” dedi.

 

GEZİ DAVASI KARARIYLA, ÖZGÜRLÜKLER VE YARGI BAĞIMSIZLIĞI AĞIR YARA ALDI”

Açıklamasında Gezi Davası nedeniyle kararlara da değinen Erkan, ,Gezi Davasında çıkan mahkeme kararının  evrensel haklara, hukuka ve vicdanlara sığmadığını söyledi. FETÖ yargıçları tarafından mahkum edilen yurttaşların,  FETÖ’nün terör örgütü olduğu anlaşıldıktan sonra toplanmış delillerin düzmece olduğu ortaya çıkmasının ardından beraat ettirildiğini hatırlatan Erkan şunları söyledi:

 

“TOPLUMSAL VİCDAN YARALANMIŞTIR”

Şimdi o yurttaşlara şimdi aynı davalardan çok ağır cezalar verilmesinin , barolar ve saygın hukukçular tarafından demokratik hukuk devleti,  evrensel hukuk normlarının dışında, haksız ve insafsız bir karar olduğu vurgulanmaktadır. Bu karar aynı zamanda gezi davasında öldürülen gençlerimizin yargılamaları henüz sonuçlanmamışken ve aileleri adalet ararken, hiçbir şiddet olayına karışmamış yurttaşlarımızın, çok ağır cezalar verilerek  mahkum edilmesi, toplumsal vicdanı derinden yaralamış ve  kanatmıştır. Bu kararın takip eden hukuki süreçlerde düzeltilmesini bekliyoruz ve umuyoruz.

Tüm bu olumsuz gelişmelerin, tarihinin en ağır ekonomik bunalım ve sıkıntılarını yaşayan yurttaşlarımızın arasında  toplumsal kutuplaşmayı artıran söylem ve tavırların 2023 e giderken iç çatışma bekleyen dış odakların ekmeğine yağ sürdüğünün farkındayız.  Ancak, biz aşağıda imzası olan Mersin’deki Demokratik Kitle Örgütlerinin temsilcileri olarak, bu kadim coğrafyada, binyıllardan beri ortak geçmişimizden süzülüp gelen, ADALET, BARIŞ ve KARDEŞLİK geleneklerimizi korumaya kararlıyız.

 

“TALEPLERİMİZİ KORKMADAN GÜNDEME GETİRECEĞİZ”

Bizler ve tüm yurttaşlar bu adaletsiz, hukuksuz, baskı, kutuplaştırma, istikrarsızlaştırma ve sindirme çabalarına karşı,  anayasal hak ve özgürlüklerimiz çerçevesinde adalet, barış ve huzur arayışımızı ve barışçıl taleplerimizi korkmadan ve hukuk içinde gündeme  getirmeye devam edeceğiz.

Bizler, tüm yurttaşlarımızı da, bu süreçte, hiçbir siyaset ve ayrımcılık gözetmeden,  birliğimizi ve iç barışımızı provakasyon ve şiddetin tuzağına düşmeden hukuk içinde barışçıl demokratik taleplerini israrla gündeme getirmeye devam etmeye çağırıyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA