“BU PAYEYİ REDDEDİYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“BU PAYEYİ REDDEDİYORUZ”


 

Adana Seyhan Lions Kulübü ile Mersin Babil Lions Kulübü’nün bu sene vermeye başladığı Çukurova Bölgesi Tiyatro Ödülleri’ne Tarsus Belediyesi’nden tepki geldi. Tarsus Belediyesi, Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncusu Ertan Rüstem’e Çehov Vodvil oyunu nedeniyle verilen jüri özel ödülünü reddetti. Büyükşehir Belediyesi ise ödülü kabul etti.

Haber Merkezi

 

Adana Seyhan Lions Kulübü ile Mersin Babil Lions Kulübü’nün ortak projesi olarak bu sene başlayan Çukurova Bölgesi Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu. ‘Ustalara Vefa, Sanata Destek’ adıyla verilen ödüller, sadece ödenekli tiyatrolardaki oyunları kapsıyor. Ödüller; projenin Çukurova bölgesindeki kıstaslarına uyan Adana Devlet Tiyatrosu, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Tarsus Şehir Tiyatrosu’ndaki oyunların değerlendirilmesiyle dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ‘Yılın Sanat Öncüsü’ ödülüne layık görüldüğü tiyatro ödüllerinde Mersin Şehir Tiyatrosu da 14 farklı dalda ödülün sahibi oldu.

Tarsus Amerikan Koleji’nde gerçekleştirilen törende ödülü, Başkan Seçer adına Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yeniden yapılanması ‘Yılın Tiyatro Olayı’ olarak adlandırılırken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ‘Yılın Sanat Öncüsü’ ilan edildi.

Murat Atak, Şirin Ergüven Hamşioğlu, Mahmut Hazım Kısakürek ve Prof. Dr. Nurhan Tekerek ise onur ödüllerinin sahibi oldu.

 

İŞTE ÖDÜL ALANLAR

Çukurova Bölgesi Tiyatro Ödülleri kapsamında aşağıdaki oyunlar farklı kategorilerde ödüllendirildi: En iyi yönetmen: Mazlum Taşkıran/Ezop/Adana Devlet Tiyatrosu (DT). En iyi kadın oyuncu: Ömür Sevgi Çil/Aslolan Hayattır/Vahşet Tanrısı/Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (ŞT), Gizem Koçer/Buzlar Çözülmeden/Matruşka/Mersin Büyükşehir Belediyesi ŞT. İ.Gözde Korbek/Arzu Tramvayı/Adana DT. En iyi erkek oyuncu: Güvenç Gümüş/Matruşka/Mersin Büyükşehir Belediyesi ŞT. Ozan Erdönmez/Aslolan Hayattır/Halktan Biri/Mersin Büyükşehir Belediyesi ŞT. Anıl Tunç Karaersal/Aslolan Hayattır/Mersin Büyükşehir Belediyesi ŞT. Halil İbrahim Kurum/İstibdat Kumpanyası/Adana Büyükşehir Belediyesi ŞT. Ersen Ocak/Buzlar Çözülmeden/Ölümü Ardında Gezdirenle/Mersin Büyükşehir Belediyesi ŞT.

 

TARSUS BELEDİYESİ ŞEHİR TİYARTORSUNA SADECE JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ VERİLDİ

Jüri özel ödülleri: Cevher Hikmet Güzey/İstibdat Kumpanyası/Adana Büyükşehir Belediyesi ŞT, Mehmet Kara/Plastik Hayatlar/Seyhan Belediyesi ŞT. Merve Koluk/Kadın Giderse/Seyhan Belediyesi ŞT. Tolga Manyer/Buzlar Çözülmeden/Mersin Büyükşehir Belediyesi ŞT. Ertan Rüstem/Çehov Vodvil/Tarsus ŞT. Fatih Sarı/GrönholmMetodu/Adana Büyükşehir Belediyesi ŞT. Selçuk Şahin/Plastik Hayatlar/Seyhan Belediyesi ŞT. R.Serdar Şeker/Nihayet Bitti/Adana DT. Başar Uğur/Köprüden Önce Son Çıkış/Adana Büyükşehir Belediyesi ŞT.

En iyi sahne tasarımı: Büşra Eroğlu/Arzu Tramvayı/Adana DT. Başak Özdoğan/Kozalar/ Mersin Büyükşehir Belediyesi ŞT.

En iyi kostüm tasarımı: Funda Çebi/Buzlar Çözülmeden/Mersin Büyükşehir Belediyesi ŞT. Arzu Tramvayı, Adana DT.

En iyi ışık tasarımı: Salim Yücel/Buzlar Çözülmeden/Mersin Büyükşehir Belediyesi ŞT.

En iyi müzik: Gürkan Çakıcı/Buzlar Çözülmeden/Mersin Büyükşehir Belediyesi ŞT. Serkan Çankaya/Buzlar Çözülmeden/Mersin Büyükşehir Belediyesi ŞT. İbrahim Can Otkum/Kozalar/Mersin Büyükşehir Belediyesi ŞT. Tunay Uzuner/Definename/Adana DT

En iyi dramaturg: Taner Çelik/Mersin Büyükşehir Belediyesi ŞT.

 

TARSUS BELEDİYESİ ÖDÜLÜ REDDETTİ

Tarsus Belediyesi’nden ise Tarsus Şehit Tiyatrosu oyuncusu Ertan Rüstem’e Çehov Vodvil oyunu nedeniyle verilen jüri özel ödülüne tepki geldi. Belediye  ödülü reddettiklerini duyurdu. Tarsus Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 28 Nisan günü Tarsus Amerikan Koleji'nde 1 kişinin oyunlar izleyip değerlendirerek takdir ettiği, 1 kişinin en iyi yönetmenden en iyi dramaturga, en iyi dekor tasarımdan en iyi oyuncu ödüllerine kadar her kulvarda karar verme yetisine sahip olması absürdlüğünün "ödül vermekten" çok "ödül icat etme" eylemine dönüşmesini Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu ailesi olarak reddediyoruz” denildi.

 

“TİYATRO TEAMÜLLERİ HİÇE SAYILDI”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tiyatro teamüllerinin hiçe sayılarak, sezon oyunlarını bile izlemeyen 1 kişinin, adına "tiyatro ödülleri" dediği törene katılmayarak, Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu ailesinin ve Tarsus şehrinin küçük düşürülmesini engellediğimizi, koşullar her ne olursa olsun; Lions Tiyatro Ödülleri başlığıyla takdir edilecek hiçbir "ödülü" kabul etmeyeceğimizi, Tarsus halkının Tarsus'ta oluşan kültür ve sanat yaşamına katkısını "en büyük ödül" olarak algıladığımızı; bu minvalde Lions tiyatro jurisi (!) 1 kişi tarafından izlenen oyunumuz Çehov Vodvil'de "juri özel ödülü" isimli bir ödülle (!) ödüllendirilen sanatçımız Ertan Rüstem'e takdir edilen bu "paye'i reddederken, bu irade tarafından ödüle layık görülen tüm sanatçı dostlarımızı tebrik ediyoruz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA