GÖZCE’DE TOZ İSYANI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖZCE’DE TOZ İSYANI


 

Bozyazı ilçesine bağlı Gözce Mahallesi sakinlerinin başı bölgede bulunan 2 taş ocağı nedeniyle dertli. Taş ocaklarının yaydığı toz nedeniyle seralarında tarım yapamaz ve evlerinde oturamaz hale gelen köylüler isyan ediyor. Firmaların filtre takmadığını iddia eden Gözce Mahalle Muhtarı Baran Aksoy, soruna çözüm bulamadıklarını ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan seslerini duymasını istedi.

Hasan KÜÇÜK

 

Mersin’in Bozyazı İlçesine bağlı tarımını seracılık yaparak kazanan Gözce Mahallesi sakinleri bölgelerinde bulunan ve yıllardır faaliyet gösteren taş ocaklarının yaydığı toz nedeniyle mağduriyet yaşıyor.  Gözce Mahallesi Püselik mevkiinde asfalt malzemesi üreten TÜSAN ile Karapınar mevkiinde taş ocağı olarak faaliyet gösteren HCG firmasının filtre takmaması nedeniyle seralarının ve evlerinin toz altında kaldığını belirten köylüler yetkilileri göreve davet ediyor.

Gözce Mahalle Muhtarı Baran Aksoy, Püselik mevkiinde asfalt malzemesi üreten TÜSAN ile Karapınar mevkiinde taş ocağı olarak faaliyet gösteren HCG firmasının yıllardır bölgede faaliyet gösterdiğini söyledi.

 

“SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ”

Firmaların devleti arkasına aldığını öne süren Aksoy, ÇED raporunu imzalamadıkları ve kabul etmedikleri halde ikinci şantiyenin açıldığını iddia etti. Bununla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ve evrağın Cumhuriyet Savcılığında olduğunu anlatan Aksoy, Her yere evrak veriyoruz ama Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyuramıyoruz.” dedi.

Taş ocaklarının 15 yıldır bölgedeki evlere ve seralara zarar verdiğini vurgulayan Aksoy, TÜSAN firmasının faaliyet gösterdiği Püselik mevkiinde 44 ev ile onlarca sera ile HCG firmasının faaliyet gösterdiği Karapınar’da ise 84 ev ile yine onlarca sera bu toz nedeniyle mağdur oldu. Hastalanıp ölen var. Akşamüstü ve sabah saatlerinde ortalık toz ve dumandan geçilmiyor. İnsanlar serasını kullanamıyor. Bahçeler seralar kurudu. Çoğu insanlar tarlasını bu adamlara satmak zorunda kaldı” şeklinde konuştu.

 

“FİRMALAR FİLTRE TAKMIYOR”

Bu durumun firmaların filtre takmamasından kaynaklandığını vurgulayan Aksoy, “Biz o firmaları kovalım demiyoruz, filtre takmalarını istiyoruz. Filtre çok maliyetli oluyormuş. 2 buçuk milyonmuş. Bu nedenle filtre takmıyorlar. CİMER’e şikayet ediyoruz. Denetleme ekipleri gelince takmış gibi oluyorlar. Ekipler gittikten bir süre sonra ortalık yine toz duman. Kaymakam Bey’de durumu biliyor ama biz sesimizi duyurup sorunumuzu çözemiyoruz. Filtre taksalar toz çıkmaz. Toz nedeniyle şantiyenin kenarında sera kalmadı. Adalet istiyoruz, Cumhurbaşkanımızın sesimizi duymasını istiyoruz”diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA