GÖKÇETAŞ’A MERMER OCAĞI KUŞATMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖKÇETAŞ’A MERMER OCAĞI KUŞATMASI


 

Mersin’in Mut İlçesine bağlı Gökçetaş Köyü sakinlerinin başı mermer ocakları ile dertte. 2 mermer ocağının bulunduğu köyde başka bir firmanın 3. mermer ocağını açmak için aldığı ÇED gerekli değildir kararına köylüler tepkili. Mermer ocakları istemediklerini ifade eden muhtar Mehmet Şen, geçim kaynağı hayvancılığa zarar gördüğünü söyledi.

Hasan KÜÇÜK

Mut ilçesine 60 kilometre uzaklıkta Karaman sınırında bulunan ve geçimini hayvancılık ve tarım ile sağlayan Gökçetaş Köylüleri mermer ocakları nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Köyde 20 ve 3 yıl önce farklı firmalar tarafından açılan 2 mermer ocağı bulunurken Timmer Mermer Madencilik İnşaat Nakliyat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 202100723 ruhsat numaralı 1/ 25000 ölçekli O30A2 paftasında bulunan 3233213 erişim numaralı sahada 3. bir mermer ocağı açmak için harekete geçti. Söz konusu mermer ocağı projesi faaliyetine ilişkin hazırlanan Proje Tanıtım Dosyası Mersin Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’ne sunuldu. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü mermer ocağı için ÇED gerekli değildir kararı vererek kararın yöre halkına duyurulması hükmüne bağladı.

 

KÖYÜMÜZE MERMER OCAĞI İSTEMİYORUZ”

Gökçetaş köylüleri daha önce acılan 2 mermer ocağının yanında birinin daha açılacak olmasına tepkili.

Gökçetaş Muhtarı Mehmet Şen, köylerinde 2 tane mermer ocağı faaliyette iken 3. bir mermer ocağı yapılmaya çalışıldığını ifade ederek, Köyümüze yeni bir mermer ocağı açılmasını istemiyoruz. Bu kararı olumsuz buluyoruz” dedi.

Köylerinin küçükbaş hayvancılık yaparak geçimini temin etmeye çalıştığını anlatan Şen, “Mermer ocakları nedeniyle hayvan otlatacağımız ormanlarımızdan mahrum kalıyoruz. Mermer ocakları geçim kaynağımıza zarar veriyor” şeklinde konuştu.

 

“BABALARININ MALI GİBİ KAZIYORLAR”

Mermer ocağının köylerinin hangi bölgesine yapılacağı konusunda kendilerini bir bilgi verilmediğini anlatan Şen, “ize bilgi veren yok. Bu yeni şirketin nereye yapacağını bilmiyoruz. Sadece yapılacak diyorlar. Bu konuda köylüyü adam hesabına alıp bir bilgilendirme yapmıyorlar. Geliyorlar babasının malı gibi kazmaya başlıyorlar. Biz şirket gelecek diye sağdan soldan duyduk. Bize bir bilgi veren olmadı. ÇED gerekli değildir kararı aldığı için ÇED toplantı yapmayacak” diye konuştu.

 

“KOMŞU KÖYDE HARAP ZEYTİNLERİ SÖKÜP OCAK AÇTILAR”

700 kişinin yaşadığı köylerinden hiç kimsenin mermer ocağı istemediğini belirten Şen şunları söyledi: “Bizim köyümüzde zeytin, buğday ve nar yetişiyor. Komşu köyümüz olan Güzelyurt köyünde delice dediğimiz harap zeytinlerin arasına mermer ocağı açtılar. ÇED toplantısı yapmadılar. 15-20 gün önce kazmaya başladılar. Delice dediğimiz zeytinleri söke söke ocak açıyorlar. Biz mermer ocağı istemiyorum ama elimizden bir şey de gelmiyor”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA