TOROSLAR’DA KARDEŞLİK BAĞI GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA KARDEŞLİK BAĞI GÜÇLENMEYE DEVAM EDİYOR


 

Haber Merkezi

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türk dünyasından, İslam dünyasından ve Afrika’dan kentimize gelen öğrencileri, iftar programının ardından Buluklu Mahallesi’nde bulunan Kuvayimilliye Karargâhı’nda ağırladı.

Mersin’de milli mücadelenin destansı hikâyesinin yaşayan bir örneği olan fotoğraflar, belgeler ve etnografik eserlerle donatılan yaklaşık 200 yıllık karargahta bir araya gelen gençler, kent tarihini ve kültürel mirası Başkan Yılmaz’dan dinledi.

 

FARKLI KÜLTÜRDE YETİŞEN GENÇLER, TOROSLAR’A VE KUVAYİMİLLİYE KARARGÂHI’NA HAYRAN KALDI

Gençlerin Türk dünyasından söylediği şarkı ve marşlara da eşlik eden Başkan Yılmaz, eğitimleri için Mersin’e gelen öğrencileri, kardeş olarak kabul ettiklerini ve kendilerini Toroslar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

 

“İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMELİ VE DAHA GÜÇLÜ OLMALIYIZ”

“Ülkemize, Mersinimize hoş geldiniz” diyerek öğrencilerle yakından ilgilenen Başkan Yılmaz; “Sizleri seviyoruz ve sizlerle iletişim halinde olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Eğitim görmek için geldiğiniz kentimize uyum sağlamaya çalışıyorsunuz. Dünya, şartlar ve konjektür değişiyor ve gelişiyor. Bu da bizlerin ve sizlerin daha yakın ilişki kurmasına, sosyal, ticari ilişkilerin daha da güçlenmesine olanak sağlıyor. Aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı, Türk devletleri arasındaki birlik ve beraberliğin daha da kuvvetlenmesinde büyük rol oynuyor. Bu bağ, kopmadan nesilden nesile aktarılacak” diye konuştu. Gençler de; kendilerini hem iftarda hem de Kuvayimilliye Karargahı’nda ağırladığı için Başkan Yılmaz’a teşekkür ederken, tarihi, kültürel değerlere ve doğal güzelliklere sahip olan Toroslar’ı gezmekten büyük mutluluk duyduklarını da ifade ettiler.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA