1 MAYIS PROGRAMI BELLİ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

1 MAYIS PROGRAMI BELLİ OLDU


 

Mersin’de pandemi nedeniyle 2 yıldır 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü alanlarda kutlayamayan emekçiler bu yıl alanları dolduracak. Emekçiler Cumhuriyet alanındaki mitingde haksızlıklara, adaletsizliklere, sömürüye, yoksulluğa karşı ‘bende varım’ diyecek.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü 2 yıllık pandemi arasının ardından yine Cumhuriyet Alanı’ndaki mitingle kutlanacak. Emekçilerin Cumhuriyet Alanını doldurması bekleniyor. Emek ve Demokrasi Platformu tarafından gerçekleştirilecek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün programı belli oldu. 1 Mayıs Pazar günü Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleştirilecek miting öncesi emekçiler saat 10.30’da  eski Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde toplanacak. Emekçiler “Bu düzen dikiş tutmaz, sömürüsüz bir dünyayı biz dokuyacağız”, “Haksızlıklara, adaletsizliklere, sömürüye, yoksulluğa karşı 1 Mayıs’ta bende varım” demek için açacakları pankart ve sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Alanı’na kadar yürüyüş yapacak. Emekçilerin Cumhuriyet alanında taleplerini dile getirmesinin ardından miting İlkay Akaya konseri ile sona erecek. Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne çağrı için sokaklarda broşür dağıtma çalışmaları ise sürüyor.

 

“BICAK KEMİĞE DAYANDI, BU DÜZEN BÖYLE GİTMEZ”

DİSK’e bağlı Genel –İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, bu yıl 1 Mayıs’a katılımın yoğun olmasını beklediklerini söyleyerek, bunun nedeninin de derinleşen krizin toplumun tüm hücrelerine etki etmesinden kaynaklanması olduğunu vurguladı.

“Çünkü bıçak kemiğe dayandı. Artık bu düzen böyle gitmez” diyen Göksoy, “Şuanda siyasal ve ekonomik krizi hissetmeyen toplumun hiçbir zerresi kalmamış durumda. Yurttaş sesini iktidara duyurmak istiyor ancak iktidar duymak istemiyor. İktidar süslü laflarla suni çözümler ile toplumu algı yaratarak baskı almaya çalışıyor ama çözüm gerçekçi olmaktır. Asgari ücretin bugün açlık sınırının altında kalması ciddi bir çelişki olduğu gibi yüzde 200’lere varan zamlar vardır. Temel gıda ürünlerinde, elektrik faturalarında da durum aynıdır. Toplumun gerçek gündemi buyken çözüm yerine suni gündemlerle Türkiye gerçekliği saklanamaz. Sosyal, ekonomik, kültürel krizin zirve yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Ve bu dönemde halk bunun farkında. Artık toplumun sorunları lokal ve dönemsel değil. Sorunlar toplumsallaştı, her kademesine ulaştı.

Türkiye tarihinin en derin krizinin içindeyiz. Bu krizi aşmanın yolu insanca yaşanır taleplerimizi birlikte yaratmaktan geçiyor. Toplumun her kesimine verilmeyen değer holdinglere, çetelere veriliyor. Onlara sıfır faizle kredi verilip, vergi borçları affedilirken esnaf, işçi, köylü daha fazla vergi gücü ile üstlerine gidiliyor sömürülüyor.

 

“SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜMÜ; TOPLUMSAL MUHALEFET”

20 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP hükümeti, Aralık’a kadar süre istiyor. ‘Sabır’ diyor. Sanki 20 yıldı bu ülkeyi başkaları yönetiyor. Çözüm üreteceği yerde sorun kendisinin sorun olması hiçbir şeyi çözemez. Demek ki bu iktidarın işçiye, esnafa, üretene, askere, polise, kamuya vereceği hiçbir şey kalmamış artık. Bunu biz hep birlikte çözeceğiz.

Bu toplumsal sorunun çözümü alternatifi yine toplumsal muhalefet ile olur. İnsanların, halkların, kadınların, emekçilerin sorunları ortaklaşarak çözülür. İşte biz de bu sorunun çözümünde de kimsenin siyasetine, diline, dinine, ırkına, inancına bakılmaksızın ortak bir yaşam kurmayı, ortak mücadeleyi esas alacağız 1 Mayıs’ta” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA