MERSİN’DE ESNAF İÇİN BİLMER AÇILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE ESNAF İÇİN BİLMER AÇILIYOR


 

Mersin’de 66 odası ile 60 bin esnafa hizmet veren Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (ESOB) bünyesinde Bilgi ve Danışmanlık Merkezi (BİLMER) hizmete açılıyor. Esnafa pek çok alanda rehberlik ve danışmanlık hizmet verecek merkez kayıt dışı çalışmaya karşı da özel olarak sahada çalışmalar yapılacağını belirtti.

Haber Merkezi

 

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Mersin ESOB) bünyesinde Bilgi ve Danışmanlık Merkezi (BİLMER) hizmete açılıyor.

Merkez, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü (UİGM) ortaklığında ILO Türkiye Ofisi tarafından uygulanan ve KfW Kalkınma Bankası aracılığıyla Federal Almanya Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, “Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler ve Türk Vatandaşları için İnsana Yakışır İşlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında hizmete girecek.

 

“ESNAFIN BORÇ YÜKÜ ARTTI”

ESOB Başkanı Talat Dinçer, merkezi inceleyerek, son durum ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ekonomik krizin yarattığı sıkıntılar nedeniyle dövizde yaşanan dalgalanmaların üretim ve hammadde maliyetlerini arttırdığını söyleyen Dinçer, esnaf-sanatkarların borç yüklerinin arttığını, iş yapma kapasitelerinin düştüğünü vurgulayarak genel sorunlara dikkat çekti. Bu sorunların ivedilikle çözülmesi amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Talat Dinçer, esnaf-sanatkarlarımızın başta finansal sorunları, borç yükleri ve sosyal güvenlik ile ilgili sorunlarına yönelik çözüm önerilerini yetkili ve ilgili mercilere ilettiklerinin altını çizdi.

 

“YABANCI GÖÇÜ İLE MERSİN’DE KAYIT DIŞI ÇALIŞMA ARTTI”

Başkan Dinçer, ekonomide yaşanan bu sorunlara ek olarak şehirde kayıt dışı çalışmanın arttığını bu durumun iş barışını ve kent ekonomisini olumsuz etkilediğini vurguladı. Dinçer, pandemi ile birlikte denetimlerin yetersiz yapılması, geçici koruma altına yaşayanların kayıtlı çalışmaktan uzak durmaları sebebiyle kayıtdışının esnaf ve ekonomi için haksız rekabet yarattığını söyledi.

Birlik olarak, uzun yıllardır kayıt dışı ile mücadele ettiklerinin altını çizen Başkan Dinçer, 2011 yılı itibariyle gerçekleşen yoğun Suriyeli göçü ile de kayıt dışılığın çok daha fazla arttığını belirtti. Dinçer,  bu duruma çözüm üretebilmek amacıyla kayıt dışı çalışan Suriyelileri kayıt altına almak, işletme kuruluş süreçlerinden, belediye ruhsatlarına kadar pek çok alanda ücretsiz danışmanlık hizmeti vermek amacıyla Birliğimiz tarafından özel bir merkez kurduklarını söyledi.

 

BİLMER İŞE KOYULDU

Kısa adı Mersin ESOB BİLMER olan bu merkezde, bütün esnaf-sanatkarlara pek çok alanda rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin verileceği de bildiren Talat Dinçer, kayıt dışı olanların da kayıt altına alınması hususunda özel olarak sahada çalışmalar yapılacağını belirtti.

Dinçer bu projeye destek veren başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü (UİGM) ortaklığında ILO Türkiye Ofisine katkıları için teşekkür ederek, BİLMER’in çalışmalarına başladığını duyurdu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA