ZEYNEP CASALİNİ EN GÜZEL ŞARKILARIYLA MERSİN’E GELİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ZEYNEP CASALİNİ EN GÜZEL ŞARKILARIYLA MERSİN’E GELİYOR


 

Haber Merkezi

 

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, pop müziğinin ünlü ismi Zeynep Casalini’yi Şef Daniel Fedorean yönetiminde hayranlarıyla buluşturuyor. MBB Kent Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 29 Mayıs 2022 Pazar saat: 20.00’de Mersin Özgecan Aslan Meydanı’nda ücretsiz olarak yer alacak. 

Nihayet (2004), Kim Galip Çıkar (2008) adıyla 2 albüme imza atan Casalini konserde, sevilen şarkılarını seslendirecek.

Zeynep Casalini: Oyuncu Deniz Türkali'nin İtalyan şarkıcı Ernesto Casalini ile evliliğinden 3 Ekim 1970 yılında doğan Zeynep Casalini 9 yaşındayken AKM ile tanışarak sanat hayatına adım attı. 1985’te Bilsak Tiyatro Atölyesi'nde tiyatro çalışmalarına başladı ve amatör bir gruba katılarak bir dönem tiyatro ile ilgilendi. Lisedeyken 1988 yılında ev arkadaşı Yasemin Alkaya'nın teşvikiyle şarkı söylemeye başladı. İtalya'da bir rock grubuyla sahne aldı. İngiltere'de bir caz kulüpte şarkı söyledi. 1990’da Marmaris’e yerleşti ve sahne çalışmalarını sürdürdü. 1995 yılında İstanbul'a dönerek şarkıcı Asya'ya ve Cem Özer’in Laf Lafı Açıyor adlı ilk Türk Talk-Show'unda vokalistlik yaptı. Atıf Yılmaz'ın yönettiği Kazandibi Tavukgöğsü adlı kısa filmde oynadı. Anne ve babası gibi dedesi, yazar Vedat Türkali, dayısı da senarist ve yönetmen Barış Pirhasan olan sanatçı kökenli bir aileden gelen Zeynep Casalini, Sibel Alaş, Ferda Anıl Yarkın, Emel Müftüoğlu, Ajda Pekkan ve Sezen Aksu'nun vokalistliğini de yaptı. Sezen Aksu'nun Açık Hava Tiyatrosu konserlerinde davul çaldı. Aranjor Sinan Akçıl'ın imzasını taşıyan ilk albümünde Sezen Aksu’nun "Duvar" adlı parçasını da seslendirdi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA