KALEKÖY’DE TALANA MAHKEME ‘DUR’ DEDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KALEKÖY’DE TALANA MAHKEME ‘DUR’ DEDİ


 

Kaleköy’de küçük sanayi sitesi ve galericiler sitesi yapılmak istenen 200 dönüm arazi için köylülerin açtığı dava sonunda mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar, yıllardır tarım yaptıkları arazilerini vermek istemeyen köylüler tarafından sevinçle karşılandı.

Hasan KÜÇÜK 

 

Yıllardır kullandıkları tarım arazilerine galericiler sitesi ve küçük sanayi sitesi yapılmasına karşı hukuk mücadelesi başlatan Mezitli ilçesi’ne bağlı Kaleköylülere mahkemeden sevindirici haber geldi. Mersin 1. İdare Mahkemesi yeniden yapılan bilirkişi incelemesi sonunda yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın re’sen onayladığı plan değişikliği ile Kaleköy’ünde ki 98 bin 763 metrekarelik toptan ticaret alanına galericiler sitesi, 101 bin 987 metrekarelik alana ise küçük sanayi sitesi yapılmak istenmesine köylüler tepki göstermişti. Atalarından kalan ve yıllardır kullandıkları tarım arazilerinin betonlaşmaya kurban gideceğinden endişe eden köylüler defalarda eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışmış, ecr-i misil ödedikleri arazilerin kendilerine verilmesini istemişti. Hukuki mücadele sonunda Nisan ayında 9 köylünün tapunun devredilmesini önlemek için açtığı dava sonunda tedbir kararı verilmişti.

 

BİLİRKİŞİ KÖYLÜLERİN LEHİNE ÇIKTI

Hukuki mücadeleyi sürdüren köylülerin avukatı İlkay Mahanoğlu bu defa TOKİ’ye verilen sanayi sitesi ve galericiler sitesi yapılacak alanın tapularının iptal edilmesi için tapu tescil iptal davası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın re’sen onayladığı imar plan değişikliğinin iptal edilmesi için Mersin 1. İdare Mahkemesi’ne  dava açtı. Açılan dava sonunda Mersin 1. İdare Mahkemesi 19 Kasım 2021 günü yeniden keşif ve bilirkişi incelemesi yaptı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Köylülerin avukatı İlkay Mahanoğlu’dan alınan bilgiye göre, TOKİ’ye verilen sanayi sitesi ve galericiler sitesi yapılacak alanın tapularının iptal edilmesi için tapu tescil iptal davası ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın re’sen onayladığı imar plan değişikliğinin  iptal edilmesi için Mersin 1. İdare Mahkemesi’ne açılan dava sonunda alanda yapılan bilirkişi incelemesinde bilirkişi heyetinin raporu köylülerin lehine çıktı. Rapor köylülerin lehine çıkınca Mersin 1. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vererek köylüleri sevindirecek bir karar aldı.

 

KARAR SEVİNDİRDİ

Karar köylüleri sevindirdi. Kaleköy Muhtarı Bayram Ali Şişman ise mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararının köylülerinin sevindirdiğini söyledi. Vatandaşın tarım yapmaya ve bahçesine bakmaya devam ettiğini anlatan Şişman, şu an mahkeme yürütmeyi durdurdu ileride ise mahkemeden kararı tamamen iptal etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

 

“KÖYLÜLER TOPRAĞINA SAHİP ÇIKTI”

Şehir Plancıları Odası Mersin Temsilcisi Uğur İnce ise Mersin’in imar planlarına dışarıdan yapılan müdahalelere dikkat çekti. Tarım yapılan Çiftlikköy’deki eski bir belediye hizmet alanında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın re’sen onayı plan değişikliği yapıldığını hatırlatan İnce, “Burasının  galericiler sitesi yapılması için plan değişikliği yapılmıştı. Biz plan değişikliğine itiraz ettik. Mahkeme aşamalarına geldi. Biz köylülerle istişareli çalıştık. Kaleköy halkı topraklarına sahip çıktı.

Şu anda TOKİ tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın onayladığı plan için yürütmeyi durdurma kararı alındı.” ifadelerini kullandı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA