USULSÜZLÜĞÜ ORTAYA ÇIKARANLARA SÜRGÜN CEZASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

USULSÜZLÜĞÜ ORTAYA ÇIKARANLARA SÜRGÜN CEZASI


 

Gazi Anadolu Lisesi’nde okul spor salonunun usulsüz kullanımına neden olan idareciler cezalandırılırken bu olayı ortaya çıkaran öğretmenlere de çeşitli cezalar verilerek başka okullara sürgün edildiği öne sürüldü. Sürgün edilen eğitim emekçilerinden birinin sağlık sorunları nedeniyle hayati tehlike yaşayabileceği bir göreve verildiğine dikkat çeken Eğitim-Sen, “Sürgün cezası verenler, arkadaşımızın hayatından sorumludur” mesajı verdi.

Hasan KÜÇÜK 

 

Gazi Anadolu Lisesi’nde okul spor salonunun kullanımındaki usulsüzlükler ve bunları ortaya çıkaran 3 öğretmene verilen ceza ile ilgili Eğitim Sen ve Eğitim İş Mersin Şubesi tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. Okul önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında eğitimciler “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları attı.

 

“KAMU MALI KORUNDU”

Mersin’in köklü okullarından biri olan Gazi Anadolu Lisesinde yıllardır süren eğitim-öğretim mücadelesinin hukuksuz sürgün ve uyarı cezalarıyla sekteye uğratıldığını ifade eden Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, okul çalışan eğitim emekçilerinin iş barışı, bakanlığın yayımladığı genelgelerin uygulanmasını sağlamak ve kamu malını korumak için hukuki haklarını kullandıklarını söyledi.

Bu nedenle emekçilerin okuldaki mevzuata ve ahlaki değerlere aykırı gelişmeleri silsile yoluyla, hukuk içinde ilgili makamlara ilettiğini ve yürütülen soruşturma sonucunda okul yönetiminde bulunan bazı kişilerin maarif müfettişleri soruşturmasıyla cezalandırıldığını vurgulayan Sümbül, ancak bundan sonra ise trajikomik gelişmelerin yaşandığını söyledi.

 

“SUÇLUYU ORTAYA ÇIKARAN ARKADAŞLARIMIZ CEZALANDIRILDI”

Kamu malından usulsüz biçimde haksız kazanç elde edenlerin, okul spor salonunu Bakanlığın genelgeyle yasaklamasına rağmen üçüncü kişilere kiralayanların, spor salonu kirasını mevzuata aykırı biçimde tahsil edenlerin görevlerini kötüye kullandıkları için cezalandırılırken okuldaki bu uygulamaları, olayları ortaya çıkaran 3 öğretmeninde cezalandırıldığını anlatan Sümbül şunları söyledi: “İdari soruşturma sonunda kusurlu uygulamaları ortaya çıkaran bu eğitim emekçisi arkadaşlarımıza önce kınama cezası verildi. Daha sonra geçmiş başarılı meslek yaşamları dikkate alınarak kınama cezası bir alt ceza olan uyarı cezasına çekildi. Kamu malını korumak için mücadele eden bu başarılı eğitim emekçisi arkadaşlarımıza suç işleyenlere verilen idari bir tedbir olan yer değiştirme cezası da uygulandı. Yani, kamuyu zarardan kurtaran, iş yerinde eğitim kalitesini yükseltmek için mücadele eden öğretmen arkadaşlarımız da sürgüne gönderildi. Haldun Taner’in bir eserine isim veren o meşhur söz sanki bu okulda hayata geçirilmek istenmiştir. “Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım.” Dürüst, çalışkan, başarılı, kamucu bu eğitim emekçisi arkadaşlarımıza suçu, suçluyu bulup ortaya çıkardıkları için sürgün cezası verilmiş olması hem vicdanları sızlatmış hem de yerleşik tüm hukuk kurallarını alaşağı etmiştir.”

 

“SÜRGÜN CEZASI VERENLER ARKADAŞIMIZIN HAYATINDAN SORUMLUDUR”

Verilen cezaların işyerlerinde gördükleri hukuksuzlukları dile getirmenin cezalandırılacağı algısı yarattığını anlatan Sümbül şunları söyledi: “Soruşturma sonucu verilen cezaların uygulanması da vahim sonuçlar doğuracaktır. Nitekim Gazi Anadolu Lisesinde yaşanan usulsüzlükleri yetkili amirlerine bildiren, kamu malının mevzuata aykırı kullanılmasını engelleyen öğretmenlerimizden birinin aldığı yer değiştirme, sürgün cezası hayati tehlike doğurabilecekken sağlık özrünü, sağlık raporunu dikkate almadan sürgün cezası verenler arkadaşımızın hayatından sorumludurlar. Gün ışığına maruz kaldığında DNA bozulması yaşayan, bu nedenle kapalı salonu olan bir okulda çalışması gereken arkadaşımızın başına gelecek her türlü olumsuzluktan sürgün kararını alanlar, uygulayanlar sorumludur.

 

“HUKUKSUZ CEZALARA İMZA ATANLARDAN HESAP SORACAĞIZ”

Eğitim Sen olarak üyemiz olsun ya da üyemiz olmasın hak, adalet arayan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin yanında dün olduk, bugün de yanlarında oluyoruz, yarın da yanlarında olacağız. Hem üyemizin, hem de üyemiz olmasa dahi sürgüne uğratılan, hak mücadelesi veren arkadaşlarımız, kamuoyu, bu cezayı verenler bilsin ki hukuk önünde adalet arayışımıza hiçbir güç engel olamayacaktır. Hukuksuz cezaların altına imza atanlarla hukuk önünde hesap soracağız.”

 

“AKDENİZ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN KARARNAMELER UYGULANMIYOR”

Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Yakup Tekin ise Gazi Anadolu Lisesi’nde yaşanan usulsüzlük, yolsuzluk ve kanunsuzların bütün eğitim emekçilerinin rahatsız ettiğini ve huzursuzluğa neden olduğunu söyledi. Bu durumun okulda çalışma düzenini etkilediğini anlatan Tekin, “Kamuya ait bir binanın kullanımı ile ilgili şartlar ve kiralanmalarla ilgili mevzuatlar bellidir. Buna rağmen soruşturma yapılan yöneticiler bu binaları usulsüz bir şekilde kullanmış, spor salonunu kullanmış, kalorifer peteklerini kesip çıkarma yoluna gitmiş ve bunlarla ilgili bir soruşturma açılmış. Soruşturmanın neticesi bellidir. Disiplin kurulunda alınan kararlar bellidir” dedi.

Bu yöneticilerle ilgili kararnameler çıkmasına rağmen Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanmadığını iddia eden Tekin, “Biz Eğitim-İş Sendikası olarak soruyoruz. Kime güvenilerek bu yolsuzluklar yapılmıştır?  Kime güvenilerek bu kararnameler yerine getirilmemektedir? Hala bu insanlar işledikleri suçun cezasını almamaktadır” şeklinde konuştu.

 

“SÜRGÜNE GÖNDERİRİZ MESAJI VERİLİYOR”

Yolsuzlukları ortaya çıkaran öğretmenlere mobbing uygulandığı ve cezalarla, sürgünlerle yıldırılmaya çalışıldığını anlatan Tekin şunları söyledi: “Bu öğretmenlere ve bütün öğretmenlere göz dağı verilerek siz eğer bir konuda şikayetçi olursanız sizi sürgünlere göndeririz mesajı verilmektedir. Biz sürgünlerin karşısındayız ve yapılan yolsuzlukların takipçisi olacağız.Eğitim emekçilerinin susmamaları için gereken desteği vereceğiz. Bu okulda yaşanan usulsüzlükler ve sürgünler yarın başka bir okulda da yaşanabilir.”            


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA