ORKÖY İLE ÜRETİCİYE TRAKTÖR DESTEĞİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ORKÖY İLE ÜRETİCİYE TRAKTÖR DESTEĞİ


 

Mersin’de devam eden 2022 yılı ORKÖY destekleri kapsamında Erdemli İlçesi Kayacı Mahallesinde köylülere verilen 6 adet traktörün anahtar teslim töreni yapıldı.

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün, sorumluluk sahasında bulunan orman köylerinde ikamet etmekte olan halkın üretim gücünü artırmak için üretim-mekanizasyon kredi desteği devam etmektedir.

Bu amaçla Erdemli İlçesi Kayacı Mahallesinde köylülere verilen 6 adet traktörün anahtar teslim töreni yapıldı. Törene Erdemli Kaymakamı Avni Kula, Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik,  Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, STK temsilcileri, muhtarlar, kurumumuz personeli ve vatandaşlar katıldı.

 

YÜZDE 20’Sİ HİBE, KALANI 7 YIL FAİZSİZ GERİ ÖDEMELİ

Müdür Akduman, ormancılık ve tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde bulunduğu Kayacı Mahallesine 6 adet traktör desteğinin verilmesinin her iki sektörü de olumlu etkileyeceğini söyleyerek, “2022 yılında verilen ORKÖY ödeneklerinden İl genelinde 23 adet traktör kredisi verilecektir. Traktör kredisi alabilmek için son 1 yıldır orman köyünde ikamet etmek, memur-daimi işçi ve esnaf olmamak, devam eden ORKÖY kredisi olmamak, devam eden icrası olmamak ve Mesleki Yeterlilik Belgesi olmak gibi şartlara haiz olmak gerekmektedir. 4X4, kabinli ve 55 HP ve üzeri yeni traktörlere destek verilmektedir. 55-69HP güce sahip traktörlere 190.000 TL, 70HP ve üzeri güce sahip traktöre 240.000TL destek verilmekte olup bunun %20’si hibe geriye kalan kısım 7 yılda faizsiz geri ödemelidir” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA