“DEMOKRASİ İÇİN ADALET GEREK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“DEMOKRASİ İÇİN ADALET GEREK”


 

Mersin’de Gezi Davasında verilen protesto edilerek, en emel hak ve hürriyetleri ihlal edilen kurmaca Gezi Davası Sanıklarını savunmayı sonuna kadar sürdüreceğiz mesajı verildi.

Hediye Eroğlu

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu tarafından Gezi Davasında verilen kararı protesto etmek için Özgecan Barış Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi.  Karanlık gider Gezi kalır, hepimiz oradaydık Gezi onurdur” pankartının açıldığı basın açıklamasını Emek ve Demokrasi Platformu adına DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy okudu.

Sözlerine herkese adalet gerek diyerek başlayan Göksoy, “2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala’nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı. Mahkeme, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18’er yıl hapis cezası verildi” dedi.

 

“GEZİ PROTESTOLARI ANAYASAL ZEMİNDEDİR”

Gezi protestolarının Anayasal zeminde olduğunu vurgulayan Göksoy, “Düşünce ve ifade özgürlüğü sayılması gerektiği yargı kararıyla 2 defa tescillenmesine rağmen üçünce defa yargılanmaya çalışılan Gezi olayları damgalanmak, Gezi Parkını ve çevreyi korumak isteyen ve toplumun her kesiminin desteğini alan temel hak ve talep arayışları karalanmak istenmektedir” şeklinde konuştu.

Davanın adil koşullarda gerçekleşmediğini anlatan Göksoy şunları söyledi: “Davanın üye hakimi iktidarda bulunan AKP’nin milletvekili adayı olmuştur. Davadan çekilmesi için yapılan başvurular ve sanıkların savunma hakları, adil yargılanma hakları ihlal edilmiştir.  Kurgu senaryolarla ve otokratik yönetim özlemleriyle toplumsal muhalefet sindirilmeye, susturulmaya çalışılmaktadır. AYM ve AİHM kararlarının bile yok sayıldığı, uygulanmadığı bir karanlık süreçten geçmektedir yurdumuz. Bu kararların adaletle değil siyasetle oluşturulduğu gün gibi açıktır. Bizler Meslek örgütleri ve sendikalar olarak hepimiz için adaleti, demokrasi için adaleti sağlamak yolunda mücadelede kararlıyız. Toplumsal muhalefeti sindirerek, demokrasiyi yok ederek alınacak bir yol yoktur. Buradan uyarıyoruz ve en temel hak ve hürriyetleri ihlal edilen Kurmaca Gezi Davası Sanıklarını savunmayı sonuna kadar sürdüreceğimizi belirtiyoruz. Unutmayalım ki, herkese adalet gerek. Herkese demokrasi gerek.”

 

KAYA: ADALET CİLASININ SON KALINTILARI DA DÖKÜLDÜ

Emek Partisi Mersin İl Başkanı Yusuf Kaya ise tek adam yönetiminin “adalet” cilasının son kalıntılarının da  döküldüğünü ifade ederek  “Yargı kararlarının siyaseten ve iktidar sözcülerinin talimatlarıyla verildiği, Gezi davasında olduğu gibi beraat kararları sonrası “olmadı baştan” yargılamaların tekrar nasıl devreye sokulduğu artık herkesin malumudur” dedi.

Artık mahkemelerden adil bir karar beklemenin beyhude bir beklenti olduğunu anlatan Kaya, “Artık kimse adil, bağımsız bir yargıdan söz edemiyor. Zira birçok yanıyla 12 Eylül faşist rejimindeki yargıdan da berbat yargı kararlarıyla karşı karşıyayız. Gezi davasına ilişkin karar mahkemeden önce siyasiler tarafından meclis grup toplantılarında, mitinglerde verildi. Anayasa ve yasalarca güvence altına alınan “masumiyet ilkesi”  ihlal edilerek adeta yargıya talimatlar verildi. Şimdi kim verilen bu kararın hukuka uygun ve adaleti sağlayan bir karar olduğuna inanabilir. BU harar çevreye, doğaya sahip çıkan kardeşçe eşit haklar temelinde bir yaşamı savunan milyonları yaralamıştır” diye konuştu.

 

“ARTIK BİRLEŞMENİN ZAMANI GELDİ”

Artık, birleşmenin zamanının geldiğini anlatan Kaya, şunları söyledi: “Amasız, fakatsız; emek ve demokrasi güçleri birleşmelidir. Tek adam yönetimi son bulmalıdır. Yoksa hak mücadelesi verenlerin bir bahaneyle ağırlaştırılmış müebbet, 18 yıl hapis cezasına mahkûm edilmesi işten bile değildir. Eşitlik isteyen, iş, ekmek talep eden, sömürüye karşı çıkan, doğayı ve çevreyi savunan herkes “hükümeti yıkmak teşebbüsü”nden cezalandırılabilir! Siyasal iktidar her hak talebini “darbecilikle” yaftalayarak adeta bir ezme harekâtını başlatmıştır. Bu bakımdan Gezi Davasında verilen haksız, hukuksuz, dayanaksız ağır hapis cezaları tüm topluma gözdağıdır.

 

“GEZİ DİRENİŞİ BİR HAK MÜCADELESİDİR”

Bu karanlığı aşmak için tek çare birleşmek ve mücadele etmektir. Gezi Direnişi bir hak mücadelesidir. Gezi Direnişi adil yargı, demokrasi, doğanın ve çevrenin korunması için milyonların sokaklara dökülmesidir. Bugün verilen ağır cezalar, insanların aynı taleplerle bir daha sokaklara çıkmaması için verilmiştir. Ama hak ve özgürlükler için başka bir yol yoktur. Haklarımızı savunmaya devam edeceğiz.

“Her yer Gezi, her yer direniş” demeye devam edeceğiz. Zalimler sonlarına doğru zulmünü daha da arttırır. Er ya da geç; emek ve demokrasi güçleri kazanacaktır. Baskı, zulüm ve sömürü düzeni son bulacaktır.

Gezi’de yargılanan arkadaşlarımıza verilen cezalar halk vicdanında yok hükmündedir. Tutuklama kararları iptal edilmeli, yargılananlar serbest kalmalıdır.”

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA