MERSİN’DEKİ KREŞLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DEKİ KREŞLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI


 

Mersin'de çocuklara zorla yemek yedirildiği anlara ilişkin görüntülerin yayınlandığı kreşle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, bakıcı ve kurum müdürünün görevine son verildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce, merkez Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi'ndeki kreş ve gündüz bakımevinde bazı çocuklara kötü muamele uygulandığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, bakıcı ve kurum müdürünün görevine son verildiği öğrenildi.

 

Mersin'de özel bir kreşte, çocuklara zorla yemek yedirildiği anlara ilişkin görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından bazı veliler, kreş yönetimi ve diğer sorumlular hakkında şikayetçi olmuş, şikayet üzerine Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğünce bazı kreş yöneticileri ve görüntülerde yer alan bakıcının ifadesine başvurulmuştu.

 

“KIZIM HER GÜN AĞLIYORDU, KREŞE GİTMEK İSTEMİYORDU”

Kreş yönetimi ve sorumlulardan şikayetçi olan velilerden Fatma Çelik Yılmaz, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda 5 yaşında olan kızını geçen yıl aynı kreşe gönderdiğini söyledi. Kızının, ilk başta birkaç gün kreşe gitmek istediğini, ancak daha sonra istemediğini belirten anne Yılmaz, “Kızıma neden gitmek istemediğini sordum ama söylemedi. Bir ayın sonunda artık, ‘Gitmek istemiyorum’ demeye başladı. Her gün ağlıyordu ve ‘Bana zorla yemek yediriyorlar. Arkadaşlarıma zorla yemek yediriyorlar, kızıyorlar’ diyordu. Bunu öğrendikten sonra ertesi günü gittim, çocuğu okuldan aldım” dedi. Durumu kreşin müdürü ile görüştüğünü anlatan Yılmaz, “Müdür, öyle bir şey olmadığını söyleyerek, ‘Tabii ki çocuklar yemek yemek istemez. O yüzden biz de bu şekilde birazcık zorlamak zorundayız, aç kalmaması için gibi şeyler söylemişti’. Ücretini ödedik, her şeyini orada bırakıp daha sonra çıkıp geldik” diye konuştu.

 

“KIZIM PSİKOLOJİK OLARAK KÖTÜ DURUMDA. BİR YILDIR HALA ETKİSİNİ YAŞIYORUZ”

Kızının kreşte bir ay kalmasına rağmen hala etkisinin devam ettiğini kaydeden Yılmaz, “Benim kızım hala okula giderken ‘Anne bana zorla yemek yedirecekler mi’ diye soruyor ve ‘Yemek yemek istemiyorum. O yüzden okula gitmek istemiyorum’ diyor. Tüm gün eğitim almak yerine şu anda sadece yarım gün gidebiliyor. O da yemek yememek şartıyla. Yemek yemeden geri geliyor. Kızım kreşe giderken 4 yaşındaydı ve biz bir yıldır bu sorunu yaşıyoruz. Hala bunun etkisi devam ediyor. Psikolojik olarak kötü durumda” ifadelerini kullandı.

 

“ŞİKAYETÇİ OLDUM. CEZALANDIRILMALARINI İSTİYORUM”

Bugün sosyal medyada aynı kreşte çocuklara zorla yemek yedirilen bir video gördüğünü belirten Yılmaz, çocuğunun mutlu şekilde okula gitmesi gerekirken artık gitmek istemediğini, sosyalleşmek istemediğini vurguladı. Mezitli İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelerek şikayetçi olduğunu kaydeden Anne Yılmaz, “Ben videoyu geç gördüm. Bazı ailelerin de şikayetçi olduklarını duydum. Şu anda sorumlular hakkında gereğini yapıyorlar. Yaptıklarının yanlarına kalmamasını ve cezalandırılmalarını istiyorum. Ayrıca, öğretmen olup olmadıklarının da sorgulanmasını istiyorum” dedi.(iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA