“YIPRANIYORUZ” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“YIPRANIYORUZ”


 

Mersin’de eczane teknisyenleri sürekli değişen sağlık politikaları nedeniyle yıprandıklarına vurgu yaparak toplum vicdanını yaralayan ilaçtaki sağlık politikalarının düzeltilmesini talep etti.

Hasan KÜÇÜK

 

26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü nedeniyle Mersin’de eczane teknisyenleri ve teknikerleri Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Mersin Eczacı Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Başkanı Ramazan Açıkel, 4.yılını kutladıkları 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri gününde öncelikle Covid-19 Pandemisi mücadelesinde yitirdikleri meslektaşlarını, eczacılarımızı ve tüm sağlık çalışanlarını andı.

Mesleklerinin bu anlamlı gününde eczanelerin vazgeçilmez emektarı olarak görüldüklerini ifade eden Açıkel her geçen gün değişen sağlık politikalarından dolayı yıprandıklarını söyledi.

 

“ANLATMAKTA ZORLANIYORUZ”

Hastalarına bazı konuları anlatmakta zorlandıklarını ifade eden Açıkel şunları söyledi: “Hastalarımıza sağlık uygulama tebliğindeki değişik nedenlerle ödemesi kısıtlanan ilaçların, eşdeğer ilaç taban fiyat uygulamasının yüzde 10 dan yüzde 5 e düşürülerek hastaların ilaçlara ödediği ciddi fiyat farklarının artmasını,  biriken Muayene ücretlerini, ilaçtaki döviz kurunun düşük olmasından kaynaklı üretici firmalarla İlaç fiyatlarındaki anlaşmazlık nedeniyle her 5 ilaçtan 2 sine maalesef yok denmesini, kamu kurum iskontosundaki (KKİ sorunlu ilaçların her geçen gün sayıları artarak ciddi fiyat farklarının hastadan talep edilmesini anlatmakta zorulanıyoruz. Toplum vicdanını yaralayan ilaçtaki bu sağlık politikalarının biran önce iyileştirilmesini talep eder, Bu zorlu süreçte görevini icra eden Meslektaşlarımızın 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerler gününü kutlarız”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA