“HEKİMLER, 1 MAYIS’TA ALANLARA” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“HEKİMLER, 1 MAYIS’TA ALANLARA”


 

Mersin Tabip Odası yönetimi, hekimlere sorunları ve talepleri için 1 Mayıs’ta alanlara inme çağrısı yaptı.

GİZEM EKİCİ

 

Mersin Tabip Odası Yönetim Kurulu, düzenlediği basın toplantısı ile hekimlere sorunları ve talepleri için 1 Mayıs’ta alanlara inme çağrısı yaptı.

Odada yapılan basın açıklamasını okuyan Başkan Dr. Nasır Nesanır, ekonomik kriz, işsizlik, zamlar, pandemi, doğa talanı, borçlanma derken ülkemizde insanca yaşamanın bir yana, hayatta kalmanın dahi her gün zorlaştığına dikkat çekti.

 

“BU DÜZEN TEHDİT EDİYOR”

“Bu düzen toplumun işini, aşını, geçimini, sağlığını, dışlananları ve yok sayılanları korumuyor, aksine tehdit ediyor” diyen Nesanır, “Halk işsizlikle, açlıkla, yoksullukla, artan borçlarla, salgınla mücadele ederken  20 yıldır ülkeyi yöneten  iktidar ülkenin tüm kaynaklarını, bir avuç patronu ve ayrıcalıklı zümreyi korumak için seferber etti, etmeye devam ediyor.Bu koşullar altında haklarımız, mesleğimiz ve toplumun sağlık hakkı için   söyleyecek çok şeyimiz var. Taleplerimiz ve öfkemiz var.

Bizlerin emeğine ve geleceğine sahip çıktığı ‘g(ö)rev’in öncesinde ve sonrasında çeşitli vaatlerde bulunan siyasi iktidar, ne yazık ki bizi şaşırtmamış, zaten yetersiz olan bu vaatlerini bile yerine getirmemiştir. Ne özlük haklarımızda bir iyileşme ne sağlıkta şiddette azalma ne de sağlığın herkes için ücretsiz olması ile ilgili adım atılmıştır. İyileşme bir yana, pandemideki gibi gerçek verilerin yansıtılmadığı enflasyonla da her emekçi gibi biz hekimlerin  maaşları da  erimiştir.

 

“1 MAYIS'TA MEYDANLARDA OLACAĞIZ”

Hekimleri yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkûm edenler, emeklileri açlık sınırının altında ücretlerle yaşamak zorunda bırakanlar, genç meslektaşlarımızı ülke dışında hayat kurmaya itenler , kölelik koşullarında çalışmayı dayatanlar, kullandıkları dil ile sağlık çalışanlarına  karşı şiddetin önünü açanlar, sağlıklı bir toplum için sorumluluklarını yerine getirmedikleri ve yönetemedikleri sürece, bizler hekimlere, topluma verdiğimiz sözü tutup emeğimize, geleceğimize, sağlığımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Hekimlerin yaşama, çalışma ve ekonomik koşullarının düzeltilmesi amacıyla 10 acil talebimizin gerçekleşmesi için "emek bizim, söz bizim",  'bu düzen böyle gitmez, birlikte değiştireceğiz' diyerek tüm emek ve demokrasi örgütleriyle en güçlü şekilde omuz omuza  Üzüntü ve öfkemizi umuda dönüştürmek için 1 Mayıs'ta meydanlarda olacağız” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA