İTHAL ÇÖPLER MERSİN’E ULAŞTI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İTHAL ÇÖPLER MERSİN’E ULAŞTI!


 

Geri dönüşüm için yurtdışından ithal edilen çöpler Mersin’e ulaştı! Nacarlı’da plastik geri dönüşüm sektörü çöpleri ormanlık alana dökülerek çevre felaketine neden oldu! Çevreciler harekete geçerken yetkililerin ne yapacağı merak konusu oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye ithal çöp cennetine dönerken, durum hiç iyiye gitmiyor! Son 15 senede Avrupa Birliği’nin (AB) atık ihracatı yüzde 66 oranında artarken, atıkların en büyük hedefi Türkiye. 2019 yılında Türkiye AB’nin atık ihracatının 11,4 milyon tonluk hacmini karşılarken, bu rakam 2004 yılının neredeyse 3 katını oluşturuyor.

Verimli arazilerin, ormanlık alanların çöplerle zehirlenmesinin son örneği Mersin’de yaşandı. Haftasonu Mersin ili Akdeniz ilçesinde bulunan Çimsa Çimento Fabrikası’nın üst bölgesinde ki Nacarlı Mahallesi’nde ki ormanlık alana plastik geri dönüşüm sektörü çöplerinin döküldüğü görüldü.

Olayı belgeleyen Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Su Ürünleri Temel Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, “Yaz geldi. Orman yangınları muhtemeldir ki tekrar başlayacak. Gelin beraber Mersin'deki ormanlık alana dökülen plastik geri dönüşüm sektörü çöplerine bakalım. Keskin bir yanık plastik kokusu vardı. Muhtemelen tekrar yanacaklar. Tekrar yandığında en azında faili belli olmuş olur” paylaşımı ile yaşanan felaketi gözler önüne serdi.

Orman yangını çıkmasına neden olabilecek atıklara sosyal medyada tepki yağarken çevre örgütleri harekete geçti. Bugün yerinde tespit için bölgele çıkarma yapacak olan Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri ile Mersin Çevre Platformu, bölgeye dökülen ithal plastik atıklar ile ilgili bir basın açıklaması yaparak yetkilileri göreve davet edecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA