BÜYÜKŞEHİR’İN KOLİLERİNİ CHP Mİ DAĞITIYOR? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

BÜYÜKŞEHİR’İN KOLİLERİNİ CHP Mİ DAĞITIYOR?


 

Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan kolilerini CHP mi dağıtıyor? Ramazan kolileri kimlere gidiyor?

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, 2 Nisan 2022’de başlayan Ramazan Ayı için 27 Mart’ta gıda kolisi dağıtımlarına başladı. 13 ilçede dağıtılan toplam 120 bin gıda kolisinin içerisinde şekerden yağa toplam 12 farklı gıda ürünü yer aldı.

Paketleme deposunda hazırlanan gıda kolilerinin içerisinde 2 litre ayçiçek yağı, 2 kilogram un, 1 kilogram beyaz toz şeker, yarım kilo siyah çay, 1 kilogram şehriye, 1 kilogram nohut,  750 gram tuz, 800 gram sofralık zeytin, 2 kilogram pilavlık bulgur, 2 kilogram pilavlık pirinç, 1 kilogram kırmızı iç mercimek ve 2,5 kilogram makarna yer aldı.

 

YARDIM ALAMAYAN SOLUĞU MUHTARLIKLARDA ALDI

Üzerinde yasal olmayan logo ile “Her Zamanki Gibi Şefkatli Ramazan Gibi Bereketli” yazılar bulunan kolilerin dağıtımı sürürken ilginç iddialar gündeme geldi.

Kentin farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahipleri yardımlara ulaşamamaları üzerine soluğu genellikle yardımların koordinesinde belediyelerin öncelikli olarak çalışmayı tercih ettiği  muhtarlıklarda aldı.

Ancak iddiaya göre muhtarlar bu defa dışarıda bırakıldı ve ihtiyaç sahipleri belediye yönetiminin CHP’li olması nedeniyle partililerin oluşturduğu mahalle sorumluları tarafından belirlendi.

 

MUHTAR CHP’Yİ ADRES GÖSTERDİ

Geçen yılda benzer iddiaların gündeme geldiği ve hatta görüntülerin ortaya çıktığı belediye adına yapılan yardımların CHP’ye mal edilerek, belirli kesimlere yaptığı yönündeki iddialar Erdemli İlçesi Koyuncu Mahalle Muhtarı İlhan Çeçi tarafından sosyal medya paylaşımı ile gözler önüne serildi.

Vatandaşın sürekli olarak kendisi ile iletişime geçerek yardım kolisi talebine karşılık veremeyen muhtar sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile “Saygı değer Koyuncu Mahallesi sakinlerimiz, mahallemizde Büyükşehir Belediyesi’nin koli dağıtımını ve listesini CHP mahalle sorumluları yapıyor bilgilerinize. Benden yazılan ihtiyaçların listesini almadılar. İhtiyaç sahiplerine ulaştırırlar inşallah. Mahallesinin ihtiyaç sahibi muhtarlar bilir” ifadelerini kullandı.

 

CHP GENEL MERKEZİ NE YAPACAK?

Sık sık benzer uygulamaları nedeniyle iktidarı eleştiren CHP teşkilatlarının benzer bir yöntem izleyerek, hakkaniyetli, adil ve eşit bir şekilde kamu kurumu olan belediye eliyle dağıtılması gereken sosyal yardımlar üzerinden propaganda yapması tepki çekti.

Muhtar Çerçi’nin paylaşımına eleştiri yağarken, sosyal medyada da gündem olan konuyla ilgili CHP Genel Merkezi’nin nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA