SERBEST KALDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERBEST KALDI


 

Kobani soruşturması kapsamında 12 Nisan’da gözaltına alınan Akdeniz Belediyesi’nin 3 dönem belediye başkanlığını yapan M. Fazıl Türk, adli kontrol şartı ile bırakıldı.

Hediye Eroğlu

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Kobani soruşturması kapsamında Mersin’de 3 dönem Akdeniz Belediye Başkanlığı yapan, görevde olduğu sürede 2 kez gözaltına alınan HDP'li Mehmet Fazıl Türk, görevden uzaklaştırılmasından 5 yıl sonra 12 Nisan’da yine gözaltına alınmıştı.

Aralarında HDP'li eski belediye başkan vekillerinin de yer aldığı 48 kişi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Ankara Adliyesine getirilmişti. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren kişiler, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliklerine sevk edildi.  Bunlardan 18'i hakimlik sorgusunun ardından tutuklanırken, aralarında M.Fazıl Türk’ün de olduğu diğer şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mehmet Fazıl Türk, 1999 yılında yapılan seçimlerde HADEP’ten Akdeniz Belediye Başkanı seçilmişti. 2009 ve 2014’te yapılan seçimlerde de belediye başkanı seçilen Fazıl Türk, 2011 ve 2015’te yine benzer bir soruşturma kapsamında gözaltına alınmış, ardından belediyeye kayyım atanmasıyla belediye başkanlığı görevinden alınmıştı.

Fazıl Türk, 22 Eylül 2017’de tutuklanmış, 1,5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 16 Nisan 2019’da serbest bırakılmıştı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA