AKİB SEÇİMLERİNDE ARAPÇA BROŞÜR KRİZİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKİB SEÇİMLERİNDE ARAPÇA BROŞÜR KRİZİ


 

Uzun yıllardır dönüşümlü olarak aynı isimlerin yönetiminde yer aldığı Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde (AKİB) seçim hareketliliği yaşanıyor. AKİB yönetimi ve AHBİB başkanlığı için yarışan Veysel Memiş’in hazırlattığı Türk-Arapça broşürlerle destek istemesi krize neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Bünyesinde 8 birliğe bağlı 22 bin üye bulunan Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde (AKİB) yaşanan seçim süreci ilginç gelişmelere sahne oluyor.

Akdenizli ihracatçıların çatı örgütü olan ve genel sekreterliği Mersin’de bulunan Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ni (AKİB) seçim heyecanı yaşanıyor. Bünyesinde 8 birlik bulunan ve Adana, Kayseri, Karaman, Antakya ve İskenderun’da irtibat ofisi olan AKİB 22 bin üyesi ile Türkiye’nin en büyük meslek örgütlerinden biri olma özelliğine sahip.

Yenişehir İlçesi Limonluk Mahallesi Vali H. Aksoy Caddesi üzerinde bulunan Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde (AKİB) yapılan seçimlerde önemli gelişmeler yaşanıyor.

 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

AKİB bünyesindeki 6 birliğin seçim tarihi yaklaşık 1 ay önce belli olurken tarihi son anda belli olan Akdeniz Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçı Birliği (AHBİB) dün yapıldı.

Ancak AKİB yönetimi ve AHBİB başkanlığına aday olan Veysel Memiş’in hazırlattığı Türkçe- Arapça broşürler krize neden oldu.

Yaklaşık 3 bin 479 üyeye sahip AKİB’in önde gelen birliklerinden olan AHBİB’in yönetimine aday Veysel Memiş’in adayı olduğu Beyaz Liste için hazırlattığı Türk-Arapça broşürler tepki çekti. Sosyal medyada gündeme olan broşürlerde, “Birliğimizin değerli üyesi, 24 Nisan Pazar günü saat 11:30’da gerçekleşecek AKİB Yönetim Kurulu Seçiminde listemiz, BEYAZ renktedir. Birliğimizi pekiştirip, güçlendireceğimiz bir seçim olmasını dileriz.

 

BELÇİKA FAHRİ KONSOLOSU

Tepki çeken paylaşıma imza atan Tat Bakliyet Yönetim Kurulu üyesi Veysel Memiş aynı zamanda Belçika Krallığı Mersin Fahri Konsolosluğu görevini de yürütüyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA