EMEKLİLERDEN HÜKÜMETE KIRMIZI KART | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİLERDEN HÜKÜMETE KIRMIZI KART


 

Mersin’de bayram ikramiyelerini yetersiz bulan ve taleplerinin karşılanmadığını belirten hükümete kırmız kart gösterdi.

Hasan KÜÇÜK

Mersin’de 1100 TL bayram ikramiyesini yetersiz ve hükümet tarafından talepleri kabul edilmeyen Emekli Sen üyeleri Özgür Çocuk Parkı’nda eylem yaptı. “İnsanca yaşamak istiyoruz” şeklinde pankart açan emekliler hükümete kırmızı kart gösterdi.

Tüm Emekli Sen Mersin Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Karakuş, yaptığı basın açıklamasında, “16 Nisan’da Ankara’da yaptığımız büyük emekliler mitinginde; Emeklilerin sorunlarını ve taleplerini basınla ve kamuoyuyla paylaştık. Taleplerimiz arasında; Bayram ikramiyesi olarak, emeklilere ödenen 1100 TL’nin yeterli olmadığını belirtmiş ve bayram ikramiyelerinin güncellenerek, asgari ücret seviyesine çekilmesini açıklamıştık. Emeklilerin açlıkla boğuştuğunu, hatta ölüm sınırında yaşamlarını devam ettirdiklerini belirtmiştik. Bu nedenle yılda 2 kez verilen bayram ikramiyelerinin yılda 4’e çıkarılmasını ve her bir ödemenin en az asgari ücret tutarında olmasını talep etmiştik” dedi.

 

“HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK”

Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in taleplerinin karşılanması ve sorunlarının çözülmesi yerine, bütün emeklileri hayal kırıklığına uğratan bir açıklamayla bayram ikramiyesinde artış yapılamayacağını söylediğini ifade eden Karakuş, “Bakan 1100 lira olarak ödeneceğini açıkladı. Bu akıl tutulması değilse ki, değildir, tükenmişliğin yönetememenin sonucudur. Bakanın bu açıklamasını kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Halkla inatlaşmanın ne kendisine ne de iktidarlarına hayır getirmeyeceğini hatırlatırız. Bakan’ın halkın içine çıkmasını ve emeklilerin yüzüne bu açıklamayı yapmasını öneririz. Halktan kopmuş bir bakanlıkla, hatta iktidarla karşı karşıyayız. Bakan fanusta mı yaşıyor? Bu ülke de her üç emekliden ikisi nerdeyse açlık sınırının yarısı kadar ücret alıyor. Her 3 kişiden birisi ben açım diyor. Bakan bundan habersiz olamaz” şeklinde konuştu.

 

“EMEKLİLER GÖRMEZDEN GELİNİYOR”

Enflasyonun geçen bayramdan bu yana ENAG’ın açıklaması ile 150, TÜİK’e göre ise yüzde 60’ın üzerinde olduğunu anlatan Karakuş, “Enflasyonun bu denli yüksek olduğu görmezden gelinerek, sıfır zam önerisi Bakan açısından talihsizliktir. Böyle sorumluluktan ve gerçeklikten uzak açıklamaları emeklilerin kabul etmesi olası değildir. İnsanların Pazar artıklarını topladığı, halk ekmek kuyruklarında saatlerce sıra beklediği, faturalarını ödemek için çırpındığı bir dönemde; bayramlık alma, bayram sofrası kurma, eş dostların bir araya gelme şansı var mıdır? Bayram yapılması olanaklı mıdır? Her defasında geleneklerine bağlı olduğunu söyleyen ittifaklı iktidar; Emeklilerin hiç olmadığı kadar yoksullaştığı bir dönemde aile büyükleri olarak bayram geleneklerini yaşatma şansı var mıdır?” diye konuştu.

 

“BU BİR SİYASİ İNTİHARDIR”

Emeklileri yok sayanları günü geldiğinde emeklilerinde yok sayarak gereken en güzel dersi vereceğini belirten Karakuş şunları söyledi: “Yazacak bir hikâyeleri kalmayanların  şaşkınlığını yaşıyor, Bakan Bu siyasi intihardır.  AKP ‘nin ölümü gösterip, sıtmaya razı etme taktikleri emeklilerin kanacağı taktikler değildir. Bu oyunlara karnımız toktur. Siyasi iktidara sesleniyoruz derhal emeklilerin bayram  ikramiyelerini asgari ücret düzeyine çekin. Aile büyükleri olarak çoluk çocukları, torunları ve eş  dostları ile bir nebze de olsa birlikte, daha insanca vakit geçirmelerini engellemeyin. Çocuklarımızın, torunlarımızın yüzlerine ışıyacak gülümsemeye engel olmayın. Bütün emeklilere çağrımızdır Hak verilmez alınır. Haklarımızı alana kadar mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz.”

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA