FİYATLAR UÇACAK! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

FİYATLAR UÇACAK!


 

Mersin’de narenciye bahçeleri dondan adeta gazele dönerken, ürün azlığının önümüzdeki dönem fiyatları uçuracağı bildirildi.

Hasan KÜÇÜK 

 

Mersin’de mart ayında meydana gelen zirai don narenciye bahçelerinde yeşil yaprak bırakmayıp ağaçları gazele döndürürken Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz faturanın hem üreticiye hem tüketiciye ağır olacağını söyledi.

Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Mart ayında meydana gelen zirai donun Bekirde-Dikilitaş bölgesi ve otoban çevresinden Adana’ya kadar olan bölgedeki narenciye ağaçlarında yeşil yaprak bırakmayarak ağaçları adeta gazetele çevirdiğini söyledi. Bölgedeki, portakal, limon ve mandalina bahçelerinin komple kuruduğunu anlatan Yılmaz, “Ağacı kökten kurutmadığını düşünsek bile ona rağmen bu ağaçlar 3 yıla kadar kendini toparlayamaz. Çiçek açmaz. Bunun faturası hem üreticiye hem tüketiciye ağır olur. Önümüzdeki dönem narenciye fiyatları uçar. Çok yüksek olur” dedi.

Şu an mandalina çiçek döneminde olduğunu arkasından da portakalların çiçek açması gerekirken zirai donun ağaçların yapraklarını,g özlerini kuruttuğunu anlatan Yılmaz, “Ancak yeni süygün çıkacak ki o süygün çiçek açıp meyve verecek. Ancak her yer gazel olmuş” şeklinde konuştu.  

Yılmaz, İlgilileri ve Tarım Bakanlığı’nı afetten zarar gören çiftçilerin mağduriyetinin karşılanması ile ilgili çalışma yapmaya davet etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA