ESNAFA GİTTİĞİNE PİŞMAN OLDU! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ESNAFA GİTTİĞİNE PİŞMAN OLDU!


 

Eski Bakan AKP’li Lütfi Elvan, Vali ve il başkanı ile gittiği Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaretinde esnafın; astronomik fiyat artışları çıkışı ile karşılaştı. Esnafın özellikle akaryakıt ve enerji maliyetleri ile ilgili talepleri nedeniyle Elvan adeta gittiğine gideceğine pişman olurken, ESOB Başkanı Talat Dinçer, esnafa özel elektrik tarifesi istedi.

Haber Merkezi

 

Eski Hazine -Maliye/ Kalkınma Bakanı ve  AKP’li Lütfi Elvan, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti.

Kent merkezinde kurulu otuza yakın oda başkanının katılım gösterdiği ziyarette konuşan Elvan, bakanlığı döneminde birliğe katkıları ile övündü

 

“ASTRONOMİK FİYAT ARTIŞLARI ESNAFI OLUMSUZ ETKİLEDİ”

Ancak Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yeni yılla birlikte dizginlenemeyen akaryakıt fiyatları ile enerji, doğalgaz fiyatlarındaki astronomik fiyat artışlarının esnafa olumsuz etkilerine dikkat çekti.

Dinçer, “Pompaya yansıyan zamları artık takip edemez hale geldik. Akaryakıt fiyatlarında ardı arkası kesilmeyen artışlar, ulaşım sektöründeki taksici, minibüsçü, servisci, kamyoncu, otobüsçü esnafımızı bitirme noktasına getirdi. Esnafımız artan girdi maliyetleri nedeniyle kontak kapatma tehlikesiyle karşı karşıya. Ulaşım sektöründeki esnafımıza yönelik ÖTV muafiyeti bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

KİRALAR BELBÜKTÜ

Başkan Dinçer, yine yılbaşından bu yana enerji ve doğalgaz ücretlerindeki astronomik artışların esnaf sanatkarları kepenk kapatma aşamasına getirdiğine vurgu yaparak, “ Bugün bir işyerine gelen elektrik faturası, kira ücretiyle başabaş gidiyor. Esnafımız kira ücretlerine denk gelen elektrik faturaları karşısında çaresiz kaldı. SGK primi, işyeri kirası, elektrik, su ve vergiler altında yaşama mücadelesi veren esnafımız ticarethane statüsünden çıkarılarak özel statüye geçirilmeli, esnaf tarifesi çıkarılarak elektrik faturalarda indirim sağlanmalı. Yaz mevsimiyle dolapların, klimaların daha fazla çalışacağı da göz önünde bulundurularak esnafımıza özel bir fiyatlandırma ile çıkartılacak esnaf tarifesi, esnafımızın nefes almasını sağlayacaktır.  Yalnızca esnafa özel, vergilerin kaldırıldığı bir elektrik faturası, maliyetleri düşüreceğinden esnafın sattığı ürün fiyatlarına da olumlu yansır. Hükümetimizin bizlerin bu taleplerine olumlu yaklaşım göstereceğini umut ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA