MEZARLIK HIRSIZLARI BIKTIRDI! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEZARLIK HIRSIZLARI BIKTIRDI!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mezarlıklardaki hizmet eksikliğine her geçen gün bir yeni örnek geliyor. Son olarak yıllardır bekçi, aydınlatma gibi hizmetlerin verilmediği şehrin ortasındaki Çavuşlu Mezarlığı’nda yaşanan hırsızlık olayları vatandaşı isyan ettirdi.

Hasan KÜÇÜK

 

Mersin’in Toroslar İlçesindeki Çavuşlu Mezarlığı’nda güvenlik görevlisi bulunmamasının hırsızlık olaylarına davetiye çıkarırken son olarak bir kabrin üzerindeki demir kapının çalındığı bildirildi.

2014 yılında 11 yaşında iken vefat eden kızını Çavuşlu Mezarlığa defneden Kadir Aytaş yanından bir mezar yeri daha alarak kabre zarar verilmemesi için bir kapı koyarak çevresini tel örgü ile kapattı. Zaman zaman kızının kabrini ziyaret eden Aytaş kapı daha önce kırılan kilidini değiştirdiği kapının komple çalındığını görerek durumu yetkililere bildirdi.

 

KABİRDEKİ KAPI ÇALINDI

Çavuşlu Mezarlığı’nda güvenlik sorunu olması ve zarar verilmemesi için 2014 yılında vefat eden kızının kabrinin üzerini tel örgü ile çevirdiğini belirten Aytaş,” Daha önce kapının kilidini kırmışlardı. Kilidini değiştirdik. Geçtiğimiz günlerde ziyaret için gittiğimizde ise kapıyı çalmışlar. Polise ve Mezarlıklar Müdürlüğü’ne bildirdik. Polis ekipleri güvenlik kamerası olmadığı için bir şey yapamayacaklarını bildirdiler” dedi.

Mezarlığın ana kapısının da daha önce hırsızlar tarafından çalındığı için kaynatılarak kapatılmak zorunda kalındığını belirten mezarlıkla güvenlik görevlisi olmamasına tepki gösterdi. Aytaş “Daha önce gönüllü bir bekçi vardı. 2 sene önce vefat etti. Ondan sonra güvenlik görevlisi verilmedi. Güvenlik kamerası, aydınlatma ve güvenlik konusu ile ilgili talebimizi 185’i arayarak ilettik ancak şu ana kadar cevap alamadık” şeklinde konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA