MERSİNLİ AVUKATLARA TBB SAHİP ÇIKTI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİNLİ AVUKATLARA TBB SAHİP ÇIKTI


 

Mersin’de yaptıkları basın açıklamalarında polisin sert müdahalesi ile karşılaşan avukatlara Türkiye Barolar Birliği sahip çıktı. TBB Başkanı Sağkan yaşananları yurttaşın savunma hakkına müdahale olarak tanımlayarak, kınadı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de iki ayrı basın açıklamasında polisin sert müdahalesine maruz kalan avukatlara Türkiye Barolar Birliği sahip çıktı. TTB Başkanı Erinç Sağkan, Mersin’de gelerek adliye önünde yaptığı basın açıklaması ile yaşananları kınadı.

Adliye önünde ki basın açıklamasına çok sayıda avukat katılırken geniş güvenlik önlemleri de dikkat çekti.

 

“ADLİYE EN ÇOK AVUKATLARIN İŞ YERİ”

Burada gazetecilere açıklama yapan Başkan Sağkan, önünde durdukları adliye binasında yurttaşların burada hak ve hukuk arayışı içinde olduğunu söyleyerek, “Şiddete uğrayan kadın, istismara uğrayan çocuk, alacağını tahsil edemeyen emekçi, işçi hepsi buradalar ve yanlarında avukatları var. Emin olun o avukatları bu sistemin içinden çekip alırsanız bu binalar adalet yerine, adaletsizlik üretir. Adaleti sağlaması gerekirken adaletsizliği bizzat yaratan içi boş taş binalara döner.

Haliyle bu arkamızda gördüğünüz binanın içerisinde çalışan emekçiler, hakimler, savcılar için nasıl işyeri ise bu binalar avukatlar için de işyeridir. Çünkü sistemin içinden avukatları çıkartırsanız, o karar mekanizmasında yer alan hakimler iddia makamında yer alan savcılar hakim ya da savcı olamaz, düz birer memur olmaktan ibaret kalırlar. Adaletin tesisini sağlayan savunma makamıdır. Yurttaşın yanında yer alan yurttaşın temel hak ve özgürlüklerin koruyan savunma makamıdır. Yurttaşın derdini dert edinen onun omzuna dokunan avukatlardır. O sebeple burası en çok da bizim iş yerimizdir. Haliyle avukatlar da barolarda Türkiye’de ki hukuk sistemini ilgilendiren anayasal temel hak ve özgürlüklerimizi ilgilendiren her türlü konuyla tüm yurttaşların hakkı olduğu gibi kendi işyerlerin önünde basını bilgilendirmek üzere açıklama yapmak en temel, anayasal haklarıdır. Daha da önemlisi hak olmanı dışında avukat ve baroların yasadan kaynaklanan görevi ve sorumluluğudur” dedi.

 

“SERT MÜDAHALE YURTTAŞI SAVUNMA HAKKINA MÜDAHALE”

Mersin Barosu avukatlarının gerek 24 Ocak Tehlikedeki Avukatlar Günü, gerekse de 18 Şubat’ta yaptığı basın açıklamalarının hem ifade özgürlüğü kapsamında avukatların hakkı olduğunu hem de yasadan kaynaklanan görevleri olduğunu vurguladı.

“24 Ocak’ta basın açıklaması yapmak isteyen avukatlara son derece sert bir müdahalede bulunulması, gerçekten Türkiye’deki avukatların her halde tek başına göstergesidir” diyen Erinç Sağkan, “Ancak şunu da ifade etmek isterim ki Türkiye’deki avukatlar tehlikedeyse eğer asıl tehlikede olan yurttaşlardır. Yurttaşların başta adil yargılanma hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlükleridir tehlikede olan.

Her iki açıklamada da kolluğun son derece sert müdahalesi açıkça yurttaşı savunma hakkından mahrum bırakan müdahalelerdir. Bu anlamda adliye önünde açıklama yapan avukatlara yönelik müdahalenin kabul edilmesi mümkün değildir. Biz hak ve özgürlükler için mücadele eden tüm meslektaşlarımızın ne bir adım önünde ne de bir adım arkasında değiliz, tam da yanı başlarında yanındayız. Onlarla birlikte mücadele hak ve hukuk için mücadele etmeye sonuna kadar devam edeceğiz” diye konuştu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA