KADROSUZ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI MECLİS GÜNDEMİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADROSUZ SAĞLIK YÖNETİMİ BÖLÜMÜ MEZUNLARI MECLİS GÜNDEMİNDE


 

Haber Merkezi

 

HDP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım Komisyon Üyesi Rıdvan Turan Sağlık Yönetimi Bölümü mezunlarının kadro sorununu meclis gündemine taşıdı.

Turan, Sağlık Yönetimi Bölümü mezunları için neden kadro açılmadığına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması talebiyle yazılı soru önergesi verdi.

Sağlık Yönetimi Bölümü’nün 1963 yılından itibaren Türkiye’de üniversitelerde yer alan ve eğitim verilen bölümlerden biri olduğunu anlatan Turan, “2021 YÖK verilerine göre 146 üniversitede lisans ve ön lisans olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir. Sağlık Yönetimi Bölümü 2021 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu göre 20 bine yakın kontenjan ayrılmış, 50 binden fazla öğrenci lisans ve ön lisans olarak bu bölümden eğitimlerine devam etmektedir. Ayrıca Sağlık Yönetimi Bölümünden 100 binden fazla mezun öğrenci bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Sağlık Yönetimi Bölümünde okuyan ve mezun olan öğrenci sayısı hayli fazla olmasına rağmen KPSS sınavı aracılığıyla kamusal alanda kadro açılmadığını belirten Turan, “Binlerce Sağlık Yönetimi mezunu binlerce öğrenci işsiz kalmaktadır. Sağlık Yönetimi mezunu öğrenciler KPSS aracılığıyla kendilerine kamusal alanda kadro açılmasını istemektedir. Dolayısıyla Sağlık Yönetimi Bölümünün adının ve nitelik kodunun kadro cetveline eklenmesi ve kadro açılıp imkanlar doğrultusunda atamalarda yer verilmesi elzemdir” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca’ya Sağlık Yönetimi Bölümü olmasına rağmen KPSS kadro cetvelinde kadro açılmamasının nedenlerini soran Turan, “Sağlık Yönetimi okuyan ve mezun olan öğrencilerin kendi bölümleri adıyla kadro açılması konusunda bakanlığın herhangi bir çalışması var mıdır? Eğer var ise nelerdir?”dedi.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA