HANİ KADINLAR ÜRETİYORDU? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HANİ KADINLAR ÜRETİYORDU?


 

Başkan Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer tarafından kadınlara destek amacıyla kurulan Mersinden Kadın Kooperatifine üretim yapmadığı halde çiçek ve süs bitkisi alımı için yaklaşık 5 milyon lira destek verildiği ortaya çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılında Başkan Vahap Seçer’in eşi Meral Seçer’in Başkanı olduğu kooperatif aracılığı ile yapılan alımlar tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Meral Seçer, son olarak Büyükşehir Belediye Meclisinde gündem oldu. Meral Seçer’in başkanı olduğu kadın kooperatifi aracılığı ile Mersin dışındaki firmalardan 4 milyon 917 bin 728 liralık çiçek ve süs bitkisi temin edildiği ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediyesi, Meral Seçer’in kooperatifine destekleri ‘kadınların üretime katılması destekleniyor’ anlayışı ile yaptığını savunurken, Denetim Komisyonu Başkanı MHP’li Mehmet Topkara’nın tespitleri gündeme bomba gibi düştü.

Ayrıca Mersin Süs Bitkileri ve Fidancılık Kooperatif Başkanı Ahmet Timuçin de kooperatife destek adı altında şehir dışındaki firmalardan yapılan alımlara dair açıklamaları da bu bulguları destekleyecek nitelikte oldu.

Kooperatifin kağıt üzerinde faaliyet gösterdiği, gerekli ekipman- araç gereç ve önü sürüldüğü kadar üyeye sahip olmamasına rağmen başkanın eşi olması nedeniyle belediyeden aldığı desteklerle eleştirilen Meral Seçer ise sessizliğini korudu.

 

“KESİLEN FATURALAR TEKRAR BELEDİYEYE GELMEKTE MİDİR?”

Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayı 2. oturumunda gündem dışı konularda söz alan MHP’li Mehmet Topkara, “Geçen mecliste denetim komisyonu raporu gündeme getirildiğinde “Belediyemiz kendi fidanlarını üretmeli, elimizde her türlü imkan var” diye bir öneri getirildiğini hatırlatarak “Arkadaşlarımız böyle bir öneri yazmış diye alaycı bir bir ifadeniz vardı. Ben baktım Mersin Kadın Kooperatifi var. 4 milyon 917 bin 728 liralık çiçek ve bitki grubu almışız. Mersin Kadın Kooperatifinin Mersin Büyükşehir Belediyesi kooperatifi mi onu bilemiyorum? Yine Mersin Süs Bitkileri Kooperatifinden almışız 1 milyon 905 bin lira. Yine Hatay’dan bir kooperatiften almışız, Yine Ege’den bir kooperatiften almışız. Bu kooperatiflerimiz acaba belediyenin kooperatifleri mi? Burada kesilen faturalar tekrar belediyeye gelmekte midir?” şeklinde konuştu.

 

KURU: “DEĞERLENDİRME SİYASİ”

Topkara’nın açıklamasına tepki gösteren CHP Grup Sözcüsü Ünzile Kuru ise “Kadın Kooperatifleri elbette desteklenecek. Kadın istihdamına yönelik. Belirli grupları mı destekleyelim? Çiçekleri onlardan mı alalım? Kadın kooperatiflerine yönelik eleştirilerinizi inanın anlayamıyorum. İstihdama yönelik kadınların çalışma hayatına yönlendirilmesine, ürettiklerinin değerlendirilmesine yönelik bir çalışma bu. Yaptığınız değerlendirme siyasi bir değerlendirmedir. Her bir yorumuna asla katılmıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

TARTIŞMAYA KATILDI, ANTALYALI FİRMA İLE YAPILAN SÖZLEŞMEYİ YAYINLADI

Süs bitkisi ve çiçek alımlarının Mersin dışındaki firmalardan yapılması tartışmasına Mersin Süs Bitkileri ve Fidancılık Kooperatif Başkanı Ahmet Timuçin ise sosyal medya hesabından dahil oldu. Facebook hesabından Ünzile Kuru’nun meclisteki konuşmalarını ve Mersin’den Kadın Kooperatifi ile Antalyalı şirket arasındaki ortak üretim ve işbirliği sözleşmesini paylaşan Timuçin, Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında bir meclis üyesinin kadın kooperatifi ile ilgili konuşmasını Mersin Süs Bitkileri Kooperatif Başkanı olarak üzüntü ile izledidiğini ifade eden Timuçin, “Üretimden bahsediyor..Bahsettiği kooperatifin başkanı Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eşi.. Üretimden bahsediyor. Resimde görüldüğü gibi Antalya'daki bir firmaya sözleşme karşılığı üretim yaptırıyor. Hanımefendi biz o zaman başkanı olduğum kooperatifi kapatalım” ifadelerini kullandı.

 

MERSİN DIŞINDAN YAPILAN ALIMLARA TEPKİ

Timuçin, gazetemize yaptığı açıklamada ise 2021 yılında kendilerinden 1 milyon 900 bin liralık alım yapılırken Başkan Vahap Seçer’in eşinin başkanlığını yaptığı kooperatiften ise 4 milyon 900 bin liralık alım yapıldığını söyledi. Kadın kooperatifinin  alımları Mersin dışındaki illerden yapmasına tepki gösteren Timuçin, “Mersin’in başkanı iseniz Mersin’den alacaksınız. Ben Mersin’de Süs Bitkileri kooperatif başkanıyım. Başka illerden gelip te bize süs bitkisi soranı görmedim. Bu arkadaşların bir bildikleri var ki dışarıdan alıyorlar. Burada bu işleri yapabilecek firmalar var iken Başkan’ın hanımı Antalya’da yaptırıyor başka illerden alıyorlar” ifadelerini kullandı.

Timuçin, “Neden başka illerden alınıyor” şeklindeki soruya, “Yerliden çay içersen çiçeklerin kokusu dışarıya çıkar, Yabancıdan çıkmaz” cevabını verdi.

Hatay’da yapılan Expo fuarında 60 bin liralık süs bitkisinin Antalya’dan bir firmadan alındığını belirten Timuçin “Mersin’in standının 4 milyon 900 bin lira olan düzenlemesini Hatay’dan bir firmaya yaptırmışlar” dedi.

 

MEVSİMLİK BİTKİLERDE RANT BÜYÜK İDDİASI

Mevsimlik bitkilerde büyük rant olduğunu öne süren Timuçin, “Ağaç türü bitkileri sayabilirsin ama mevsimlik bitkileri sayma durumunuz olmaz. 10 bin yerine 20 bin süs bitkisi diktim der parasını ona göre ödersin 2 ay sonra ise söker atarsın. Onu hiçbir müfettiş bulamaz. Ben 25 yıldır bu sektörün içindeyim. Bu kadar zenginmiyiz bir belediyesi 4 milyon 900 bin liralık mevsimlik bitki dikiyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan Timuçin, şikayetçi oldukları 2020 yılı alımları ile ilgili sorumlu 2 kişi hakkında soruşturmanın sürdüğü bilgisini verdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA