KAZMA VURULMADAN ACELE KAMULAŞTIRMA GELDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KAZMA VURULMADAN ACELE KAMULAŞTIRMA GELDİ


 

Çeşmeli Otobanı’nın Kızkalesi kesimi için Cumhurbaşkanlığı kararı ile bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Kolin İnşaatın aldığı ancak henüz kazma vurulmayan yol üzerinde Erdemli doğu-batı ve Kumkuyu bağlantıları da yer alacak.

HEDİYE EREOĞLU -  HASAN KÜÇÜK

 

Mersinlilerin 2022’de bitirilmesinden daha çok başlanılmasını beklediği Çeşmeli-Taşucu Otoban yolu bilmecesi ile ilgili yeni gelişmeler umutlanmaya neden oldu. Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu (Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi) Projesi kapsamında bazı taşınmazların Cumhurbaşkanlığı kararı ile acele kamulaştırılmasına karar verildi. Yol üzerinde Erdemli doğu-batı ve Kumkuyu bağlantıları da yer alacak.

 

İŞTE KAMULAŞTIRILACAK YERLER

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu (Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi) Projesi kapsamında bazı taşınmazların Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında; Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu (Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi) Projesi (km 0+000-39+000) kapsamında, ekli krokide gösterilen güzergâh üzerinde bulunan; Mersin İli, Mezitli İlçesi, Tece Mahallesi ile Erdemli İlçesi, Çeşmeli, Sarıyer, Çarkcılı, Kargipinarı, Elvanlı, Tömük, Pınarbaşı, Çiftepinar, Arpaçbahşiş, Karahıdırlı, Kargıcak, Tabiye, Kösbucağı, Alata, Türbe, Yüksek, Koyuncu, Üçtepe, Kocahasanlı, Lemas, Limonlu, Tirtar, Kumkuyu/Tirtar, Kumkuyu/Akdeniz, Kumkuyu/Merkez, Kumkuyu/Yemişkumu, Ayaş, Kumkuyu/Ayaş, Kızkalesi/Merkez mahalleleri, Silifke İlçesi, Boynuinceli ve Hasanaliler mahalleleri, sınırları içerisinde söz konusu proje güzergahına rastlayan kesimde araziye girilebilmesi ve yol yapım çalışmalarının yürütülmesi amacıyla ihtiyaç duyulan taşınmazlar ile üzerlerindeki müştemilatın Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi.

 

İHALEYİ KOLİN ALDI AMA KAZMA VURULMADI!

Yazın Kızkalesi- Mersin arasında çekilmez hale gelen trafiği rahatlatacak otoyolun Çeşmeli-Kız Kalesi yapımıda yılan hikayesine döndü. İhalesi 3. kez ertelenen Taşucu-Çeşmeli Otoyol projesi’nin yapımına bir an önce başlanması bekleniyor. Otoyolun Çeşmeli’den Kızkalesi’ne kadar olan kısmı olan ilk etabı için ihale 23 Eylül 2021 yılında yapıldı. İhaleye katılan tek firma olan Kolin İnşaat 4 milyar 889 milyon 885 bin lira teklif verdi. Kolin İnşaat, yol projesini 3 yıl içinde tamamlayacak. Yolu 13 yıl boyunca işletecek. İhaleyi alan firmaya yer tesliminin yapılıp yapılmadığı ve yapım işlerine başlanıp başlanmadığı konusunda kamuoyuna henüz bir açıklama yapılmadı. Araştırmacı yazar Abdullah Ayan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu Projesinin Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi Yap-İşlet-Devret Modeli ile Yapılması, İşletilmesi ve Devri İşi Yapım Döneminin Müşavirlik Hizmeti İşinin de ihaleye çıkarıldığını açıklayarak 19 Ocak 2022' de yapılacak ihaleyi kazanan firmanın projeyi karayolları adına denetleyeceğini kaydetti.

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA