İŞ DÜNYASI VE TURİZMCİLER SEVİNDİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞ DÜNYASI VE TURİZMCİLER SEVİNDİ


 

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu (Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi) Projesi kapsamında bazı taşınmazlar için Cumhurbaşkanlığının verdiği acele kamulaştırma kararı turizmcileri ve işadamlarını sevindirdi. Bölge insanı acele kamulaştırmanın tamamlanması ve otoyol inşaatın bir an önce başlamasını istiyor.

Hasan KÜÇÜK   

 

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu (Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi) Projesi kapsamında bazı taşınmazların Cumhurbaşkanlığı kararı ile acele kamulaştırılmasına karar verildi. Karar resmi gazetede yayınlandı. Silifke ve Erdemlili işadamları ve turizmciler acele kamulaştırma kararının yıllardır bir türlü başlamayan Çeşmeli-Taşucu otoyolunun yapılması için ciddi bir adım olduğu görüşünde.

 

“OTOYOLUN TAMAMLANMASI BÖLGE TURİZMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAR”

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop, otoyolun bir an önce yapılmasının bölge turizminin gelişmesine çok büyük katkısı olacağını söyledi. Turizmin can damarının  ulaşım olduğunu anlatan Öztop, “Biz ulaşımı çok önemsiyoruz.  Özellikle yazın turizm hareketliliğinin başlaması ile Erdemli- Kızkalesi arasında D-400 karayolu tıkanmaya neden oluyordu. Çeşmeli Taşucu otoban yolunun yapılması bizim için çok önemli. Hem turistler açısından hem önemli misafirlerin evlerine ulaşması açısından son derece önemli. Biz bu karar nedeniyle mutluyuz. Biz Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konudaki duyarlılığı için teşekkür ediyoruz. Bunun bir an önce faaliyete geçmesi hem bölgedeki insanların hem misafirleri rahatlatacaktır” dedi.

 

“İNSANLAR BOŞU BOŞUNA YOLDA ZAMAN GEÇİRMEYECEK”

Otoyolun tamamlanmasının D-400 karayolundaki yoğunluğu azaltacağını anlatan Öztop, “Yolda geçirilen zaman gelen misafirler için önemli. Yolda geçirilen zaman uzadıkça daha fazla yakıt tüketimi oluyor. Otoyolun yapılması yakıt tasarrufu sağlayacaktır. İnsanlar vakitlerini boşu boşuna yolda geçirmeyecektir. Hem tatil yapacakları yere hem de tatil dönüşü evlerine kısa sürede ulaşabilecektir. Misafirler evlerinden çıkış yaptığı ile otele varış zamanını çok önemsiyorlar. Ulaşım ne kadar hızlı ve sağlıklı olursa misafirler daha mutlu olacaktır. Tatillerini daha mutlu geçireceklerdir” şeklinde konuştu.

 

“OTOYOLUN YAPILMASI İÇİN ALINACAK HER KARARIN ARKASINDAYIZ”

Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan Sarı Çeşmeli –Taşucu yolunun bölgenin ve turizmin can damarı olduğunu kaydetti. Bunun için yıllardır mücadele verdiklerini anlatan Sarı, “Yapılması noktasında ısrarlarımız var. Her platformda ve toplantıda dile getirdiğimiz devamlı raporladığımız bir konu. Otoyolun yapılması noktasında alınacak her türlü kararın arkasındayız ve atılacak her türlü adımı olumlu buluyoruz” dedi.

 

“TRAFİKTE YOĞUNLUĞUN ÖNÜNE GEÇMENİN TEK YOLU OTOYOL”

Yılın 4 ayında bölgede ulaşım felç olduğuna dikkat çeken Sarı, “Bu durum turizmi büyük ölçüde olumsuz etkiliyor. Bu aydan sonra başlayacak Ramazan Bayramı ve sonrasında hafta sonraları inanılmaz bir yoğunluk başlayacak. Yoğunluk Kızkalesi’ne gidiş ve dönüşleri olumsuz etkiliyor. Otoban bunun için önemli. Kahramanmaraş’dan Gaziantep’ten Adana ve diğer bölgelerden  hafta sonu gelen tatilciler D-400 karayolunda tıkanmaya yol açıyor. Bunun önüne geçmenin tek yolu otobanın bir an önce yapılması. Otoban ile birlikte Çukurova Bölgesel Havaalanının yapılması ile turizm bölgesine ulaşımı kolaylaştıracağı için bu dış turizme de büyük katkı sağlayacak”şeklinde konuştu. Sarı, kamulaştırmaların tamamlanması ile birlikte yol inşaatının bir an önce başlamasını ve belirlenen takvimde tamamlanmasını istediklerini kaydetti.

 

“BAZEN 4-5 SAATTE MERSİN’E ULAŞAMIYORDUK”

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar da acele kamulaştırma kararı verilmesini olumlu karşıladıklarını yollarının bir an önce yapılmasını istediklerini söyledi. D-400 karayolundaki yoğunluk nedeniyle yazın bazen 4-5 saatte Mersin’e ulaşamadıklarını belirten Kaynar, “Şimdi yolumuz hızlı bir şekilde yapılmasını istiyoruz. 2 yılda yapacağız demişler ama biz o kadar hızlı olacağını sanmıyoruz ama artık yolumuz yapılmasının Taşucu Limanı ve Serbest Bölge’nin yapılacak olması, Akkuyu Nükleer Santrali nedeniyle burada oluşan yoğunluğun yükünü azalacağını tahmin ediyoruz. Biz acil kamulaştırmanın çok yerinde bir karar olduğu ve bir an önce otoyolun bitirilmesinin Silifke ve Erdemli acısından önemli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

 

“YÜKÜMÜZÜ YÜZDE 60-70 AZALTIR”

Çeşmeli Taşucu yolunda ilk olarak birinci etap olan Çeşmeli- Kızkalesi arasının yapılacağını anlatan Kaynar, “Bize ikinci etap olarak Kızkalesi Taşucu arasını yapacağız dediler. Biz 2. kısmın yapılmasını istiyoruz ama eğer birinci etap olan Çeşmeli -Kızkalesi arası yapılırsa bizim yükümüz yüzde 60-70 azaltacaktı” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA