SERBEST BÖLGE’DEKİ KOMİK YARDIMA TEPKİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SERBEST BÖLGE’DEKİ KOMİK YARDIMA TEPKİ


 

Mersin Serbest Bölgesi’nde Ramazan ayında öğle yemeğini kaldıran bazı firmaların çalışan işçilere verdiği 250 TL’lik komik yardım tepki çekti.

Hasan KÜÇÜK

 

Dev Tekstil İş Çukurova temsilcisi Ahmet Subaşı, Mersin Serbest Bölge işçilerinden sendikalarına Ramazan ayında yapılan başvurular arttığını belirtti. İşçilerin şikâyetlerinin yaşadıkları adaletsizliklerle ilgili olduğunu ifade eden Subaşı, “Ramazan ayı boyunca öğle yemeklerini kaldıran patronlar bu vesileyle ayrıca kar elde ederken karşılığında ise işçilere hiçbir şey vermedikleri gibi, bazıları komik denebilecek miktarda 250 TL para yahut alışveriş fişi vermektedir. Sözde Ramazan kolisi verilen firmalarda ise işçiler kendileriyle dalga geçildiğini düşünmektedir. Zira kolilerde bulunanlar ürünler oldukça yetersizdir” dedi.

Sendikalarına MT konfeksiyondan başvuran işçilerin öğle yemeklerinin kaldırıldığı ve 250 TL para verildiğini söylediğini anlatan Subaşı, “Turkaya Tekstil'de alışveriş çeki verildiği, Güney Tekstil ve Ada Tekstil firmasından sendikamıza başvuran işçiler ise Ramazan erzakı verilmediğini söylemekte.  Hemen hemen birçok firmada yaşanan durum böyledir” şeklinde konuştu.

Subaşı’nın sosyal medyada yayınladığı bir işçinin mesajı ise şöyle: “Ben T. Tekstil firmasında çalışıyorum. Gerçekten bu mübarek ramazan ayında biz işçilere yapılan zulümdür. Yemek yok. 250 TL'lik A 101 çeki verdiler. Bizim günlük yemek masrafımız en az 20 TL. Buda ayda 600 yapıyor. Ve öğlen molasını yarım saat yapıyoruz, akşam yarım saat erken çıkmak için. Öğlen 13.30 içeri giriyoruz, 16.30 mola yapıyoruz. 3 saat çalıştırıyorlar. Bu zulüm değil de ne? Sırf namazı mola saatine denk getirmek için öyle yapıyorlar. İşçiler çalışma saatinde namaza gitmesin diye. Biz işçilerin sesini duyurursanız seviniriz.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA