“ARILARI ÖLDÜREN İLAÇ KULLANMAYIN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ARILARI ÖLDÜREN İLAÇ KULLANMAYIN!”


 

Havaların ısınması ile zirai ilaçlama artarken arıları öldüren ilaçların kullanılmaması ve ilaçlamanın arıların kovanda olduğu saatlerde yapılması istendi.

Hasan KÜÇÜK

 

Havaların ısındığı ve ağaçların çiçek açtığı şu günlerde  toplu arı ölümlerinin yaşandığı duyulmaya başlanırken üreticilere arıları öldüren ilaçların kullanılmaması ve ilaçlamaların akşamüzeri yada sabah erken saatlerinde yapılması uyarısında bulunuldu.

Mersin ili Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adem Kurt, bölge genelinde zirai ilaçlamaya bağlı arı ölümlerinin başladığını hatırlattı. Üreticilere ve zirai ilaç bayilerine arı olmazsa üretimin, üretim olmaz ise de hayatın olmayacağını ifade eden Kurt, öldürülen arılar olmaza meyve üretiminin yapılamayacağını vurgulayarak “Toplu arı ölümlerinin önüne geçmek için çiftçilerimizden ilaçlama yapmadan önce etrafta bulunan arıcılarımızı uyarmalarını ve arıları öldüren ilaçları kullanmamalarını istiyoruz” dedi.

Arı ölümlerinin önlenmesi amacıyla zirai ilaçların kullanımından önce muhtarlıklar ve üreticiler aracılığı ile arı üreticilerinin ilaçlamadan en az bir hafta önceden haberdar edilmesi gerektiğini anlatan Kurt, “İlaçlamaların akşamüzeri veya sabah erken saatlerde yapılması lazım. Arılar için zehirli olmayan bitki koruma ürünleri seçilmesi ve ilaçların etiket bilgilerine uygun olarak kullanılması gerekmekte” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA