“TARİH, DARBECİLER KADAR SİZİ DE YARGILAYACAK” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“TARİH, DARBECİLER KADAR SİZİ DE YARGILAYACAK”


 

Mersin’de KESK üyeleri KHK ile işlerinden edilen kamu emekçilerinin işlerine iade edilmesi için eylem yaparak “ Hukuksuz işleme son verin, tarih darbeciler kadar sizi de yaptıklarınızla yargılayacak” dedi.

Hasan KÜÇÜK 

 

Mersin’de KESK üyeleri KHK ile işlerinden olan kamu emekçisi arkadaşlarının işlerine iade edilmesi için her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonu da eylem yaptı. Özgür Çocuk Parkı’nda gerçekleştirilen eylemde, “Haksız hukuksuz işten atılan KESK üyeleri işlerine iade edilsin”, “Reddinizi reddediyoruz, KHK’lar gidecek biz kalacağız” pankartları açıldı.

KESK Mersin Şubeler Platformu adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “5 yıl önce, 15 Temmuz’u fırsat olarak gören hükümet, on binlerce insanı gece yarıları yayınlanan resmi gazete ilanlarıyla işsiz bırakmıştı.  Biz o zaman,   darbe girişimine de, bunu fırsat bilen hükümetin hukuk dışı uygulamalarına da karşı olduğumuzu bu meydanda haykırdık. Eski yol arkadaşları tarafından yapılmaya çalışılan darbesi sonrası, FETÖ adı altında, solcu, muhalif, aydın, ilerici, önüne geleni kontrolsüz ve hukuksuzca işinden eden hükümete asla vazgeçmeyeceğimizi bu alandan haykırdık” dedi.

 

“HESAP SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Yılmadan, usanmadan söylemeye devam ettiklerini ifade eden Sümbül, “On binlerce insan, savunmaları alınmadan, yargılanmadan, sorgulanmadan işinden ettiniz. Neden işsiz kaldıklarını dahi söylemediniz. Kendi ülkesinde, insanlara hakkını arayacak yol bırakmayarak Avrupa’ya insan hakları mahkemesine mahkum ettiniz. OHAL İşlemlerini İnceleme Komisyonu adlı tuhaf bir kurum yaratıp ipe un serdiniz. Tarih, darbeciler kadar sizi de yaptıklarınızla yargılayacak. Hayatlarını kaybettikten sonra görevlerine komisyon kararıyla iade edilen dostlarımızın anılarını asla unutturmayacağız.  İhraç sonrası yaşadıkları ağır sorunlar nedeniyle canına kıyan 100’den fazla insanın hesabını tarih önünde sormaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“ARŞİV KAYDI BAHANESİ SONA ERDİRİLSİN”

İçişleri Bakanının TBMM’inde yaptığı konuşmadan sonra , OHAL uygulamalarının devam eden uzantısı olan “Arşiv kaydı” ve “Güvenlik Soruşturması” bahanesi ile işinden edilen kamu ve yerel yönetimlerdeki emekçilerin derhal işine iade edilmesi gerekmektedir” diyen Sümbül, “İşe alımlarda ve işten çıkarmalarda, kendini mahkemelerin yerine koyarak izlenen bu yol antidemokratik ve meşruiyetten uzaktır. Bu uygulama derhal sona erdirilmeli ve bu hukuksuz emekçi kıyımına son verilmelidir. Emekçi sınıfının, tarih boyunca bedel ödeyerek elde ettiği hak ve özgürlüklerin hangi gerekçe ile olursa olsun ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlere karşı fiili ve meşru mücadele hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Bu meydandan tekrar ve tekrar haykırıyoruz; Haksız ve hukuksuz ihraçlar, işten çıkarmalar zulümdür, cinayettir. KHK hukuksuzluğunu yaratanlara ve ortak olanlara diyoruz ki 50 yıl sürse de mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

“OHAL KOMİSYONU LAĞVEDİLSİN”

Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, etkin olmayan, denetlenemeyen, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonunun lağvedilmesi için çağrıda bulunan Sümbül şöyle devam etti: “Ret kararları iptal edilmeli, haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraç edilen tüm kamu görevlileri bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmedir. 375 sayılı KHK’ye eklenen geçici 35. Madde eliyle yapılan ihraç uygulaması derhal sona erdirilmelidir. İş güvencesi iktidarın sopası haline getirilmemeli, sendikal örgütlenme önündeki engeller kaldırılmalıdır.Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi ve manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. İktidar başta örgütlenme, düşünce ve ifade özgürlüğü hakkı olmak üzere temel hak ve özgürlüklere yönelik baskı politikalarına son vermeli, ceza ve soruşturmaları durdurmalıdır. Son arkadaşımız görevine iade edilinceye ve bu zulüm bitinceye kadar  mücadelemizi devam ettireceğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz. KHK’lar gidecek biz kazanacağız.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA