MERSİN’DE RENKLİ PASKALYA KUTLAMASI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE RENKLİ PASKALYA KUTLAMASI


 

Mersin Latin İtalyan Katolik Kilisesinde Paskalya töreni düzenlendi. Ayine katılanlar mum yakıp dilekler diledi, Peder Roshan Cordeiro’nun yönettiği ayinde, ilahiler ve İncil’den bölümler okundu. Törende kardeşlik ve barış mesajları verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Hristiyanların en önemli dini bayramlarından olan ve Hz. İsa'nın yeniden dirildiğine inanılan günün kutlandığı Paskalya Bayramı dolayısıyla Mersin’deki tarihi Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde ayin yapıldı.

Mersin’de yaşayan Hıristiyanlar, merkez Akdeniz ilçesindeki kilisede düzenlenen ayinle "Paskalya Bayramı"nı kutladı. Mersin'de iki ayrı kilisede düzenlenen ayinler renkli görüntülere sahne oldu. İlk Paskalya ayini, Latin İtalyan Katolik Kilisesi'nde yapıldı. Paskalya'ya vatandaşların yanı sıra çeşitli inanç kurumu temsilcileri ile siyasi parti yöneticileri de katıldı.

Ayine katılanlar mum yakıp dilekler diledi, Peder Roshan Cordeiro'nun yönettiği ayinde, ilahiler ve İncil'den bölümler okundu. Törende kardeşlik ve barış mesajları verdi. Programda, Paskalya Bayramı'nı kutlayan katılımcılara paskalya yumurtası ve çöreği dağıtıldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA