YÜKSEK KATLI BİNALARDA ORTALIK YANGIN YERİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YÜKSEK KATLI BİNALARDA ORTALIK YANGIN YERİ!


 

Yenişehir’de yüksek katlı binalara ilişkin yangın tartışması siyasiler ile müteahhitleri karşı karşıya getirdi. Müteahhitlerin ‘tehdit vari’ açıklamaları Büyükşehir Belediye Meclisinde gerilime neden oldu. Öte yandan Vahap Seçer’in “Proje onayı olmadan ruhsat veriliyor” açıklaması da gündeme bomba gibi düştü.

Hasan KÜÇÜK

 

CHP’nin Yenişehir ve Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Abdurrahman Yıldız, Yenişehir Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantısında ilçedeki yüksek katlı binalarda yangın tedbiri olmadığı yönünde eleştirilerde bulunmuştu. Yıldız’ın  “Yenişehir’de yüksek katlı binalarda yangın tedbiri yok” şeklindeki açıklamalarına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyliğit “En güvenli binalar Yenişehir’de” diyerek cevap vermişti. Yıldız’a bir cevapta Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği Başkanı Nesim Ekinci vermiş ve açıklamaların tahammül sınırlarının üzerinde olduğunu belirterek özür dilenmediği takdirde suç duyurusunda bulanacaklarını ifade etmişti.

 

MERSİN’DE 30 KATLI BİNALAR YAPILIYOR

Yangın tartışmaları Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan ayı 2. oturumunda da sürdü. Meclis toplantısının gündem dışı konular bölümünde söz alan CHP’li meclis üyesi Abdurrahman Yıldız, “Kentte 30 katlı çokça bina yapıldığını billboardlardan görüyoruz. Esasen bu tartışma demek ki yerindeymiş. Ama tartışma daha çok benim ismim üzerinden döndürülüyor. Büyükşehir Belediyemiz kent itfaiyemize çok yoğun yatırımlar yaptı, modern teçhizatlar alındı ama buna rağmen dünyadaki teknolojinin de sınırı bu; 15 kat üstü binalara itfaiyenin müdahale mümkün olmuyor. Dolayısıyla 15 kattan yüksek bina yapan müteahhitlerin tedbirlerini kendilerinin almaları gerekiyor” dedi.

Bu binaları yapan müteahhitlerin ilçe belediyelerden aldıkları ruhsatlarını İtfaiye Daire Başkanlıklarından onaylatmasını isteyen Yıldız, “Bu sayede nasıl tedbir alınacağını öğreniyor müteahhit. Üstelik bu hizmet ücretsiz” diye konuştu.

 

“BİZİ TEHDİT EDEREK SORUNU ÇÖZEMEZSİNİZ”

İyi niyetle başlatılmış tartışmanın muhataplarınca çok iyi karşılanmadığını vurgulayan Yıldız, MERYAP Başkanı Nesim Ekinci’nin konuyla ilgili açıklamalarını eştirerek, derneği sermaye lobisi olmakla suçladı.

“Bunlar sermaye lobisi ve idarenin, meclisin, hükümetin üzerine baskı kurma çabasındalar” diyen Yıldız, “Özür dilememizi istemişler yoksa mahkeme gideceklermiş, valla korkmadık, keşke mahkeme taşınsa. Biz de mahkemeye gidip bu binaların neden yapılmamasını gerektiğini anlatsak. Bu kentte kurulacak her binaya ilişkin 79 meclis üyesinin sorumluğu vardır. Bizi bir tehdit diliyle korkutacağını düşünenler bu meclise dil uzatmışlar, onları kınıyorum” ifadelerini kullandı.

 

“MECLİS ÜYESİNİN TEHDİT EDİLMESİ GİBİ BİR DURUM OLAMAZ”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise hiçbir meclis üyesinin tehdit edilmesi gibi bir durumun olamayacağını ifade ederek Yıldız’ı da eleştirdi. “Sivil toplum örgütü için de yok şunlar olur bunlar olur deme hakkı da bize ait değil. Herkesin kendi örgütlenmesi var. Bu örgütlenmeler kendi arasında iletişim kurarlar.

Ayrıca bina yüksek diye güvenliği değildir anlayışı yanlış. Türkiye’nin en güvenli binaları Yenişehir’de” dedi.

 

“PROJE ONAYI OLMADAN RUHSAT VERİLİYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise “Bizim burada ilçe belediyelerden istediğimiz, beklediğimiz proje onayı. Proje onayı olmadan ruhsat verildiğini biliyoruz. Buna itiraz eden var mı?” diye sordu.

Şu anda Büyükşehir İtfaiyesi bünyesinde 54 metrelik ve 45 metrelik yüksek katlara erişebilen merdivenli araçlar olduğunu belirten Seçer, “1 adet 90 metrelik, 1 adet 70 metrelik, 2 adet 55 metrelik merdivenli aracı da biz programımıza aldık. Bunları da satın alacağız. Ama asıl buradaki mesele binalarda dışarıdan müdahaleye gereksinim olmadan, kendi yangın söndürme tertibatının olması. Bu da doğal olarak yapım aşamasında olur. Zaten müteahhitler de bu tertibatı sağlamak zorundalar. Demek ki burada önemli olan proje onayı” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA