1 MAYIS’TA GÜNDEM YOKSULLUK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

1 MAYIS’TA GÜNDEM YOKSULLUK


 

Mersin’de Emek ve Demokrasi Platformu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü Cumhuriyet alanında kutlayacak. Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü Kemal Göksoy bu yıl daha görkemli kutlayacakları 1 Mayıs’ta ana gündemin asgari ücret ve yoksulluk olacağını söyledi.

Hasan KÜÇÜK

Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü programı nedeniyle Emek ve Demokrasi Platformu tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin temsilcileri katıldı. Platform adına basın açıklamasını yapan Genel İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Türkiye’de son yıllarda  ciddi bir ekonomik kriz ve ekonomik çöküş yaşandığını söyledi.

 

EMEKÇİLER 1 MAYIS’I CUMHURİYET ALANINDA KUTLAYACAK

Önceden bölgesel, inançsal olan sorunların artık toplumsal hale dönüştüğünü ifade eden Göksoy,

“İşçiden, çiftçiye memurdan emekliye siyasetçiden akademisyene askerden polise bu ülkede herkesin sorunu gerçekten çok derin yaralar almış ve derinleşmiştir. Bugün bu sorunların üstesinden gelebilecek bir iktidarın, bir hükümetin olmadığını buradan hep birlikte görüyoruz. Biz bu yılki 1 Mayıs’ta bu toplumsal soruna dönüşen krizin, toplumsal bir muhalefetle çözülebileceğine olan inancımızla 1 Mayıs’ı bu yıl daha görkemli daha kitlesel bir şekilde kutlamayı planlıyoruz” dedi.

Bunun için 1 Mayıs’ta saat 10.30’da eski Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde toplanacaklarını anlatan Göksoy, “Oradan sahil yolundaki yürüyüşün ardından Cumhuriyet Alanına geleceğiz. Buradaki konuşmaların ardından İlkay Akkaya konseri ile mitingimizi, şenliğimizi, etkinliğimizi tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

 

“HER KESİMİN SESİ OLACAĞIZ”

Bu yılki 1 Mayıs’ta temel konu asgari ücretin yoksulluk ve açlık sınırının altında kalması olacağını belirten Göksoy, “Emekli ücretleri yine açlık sınırının altında kaldı. 7’den 70’e esnaftan çiftçiye bütün insanların, kesimlerin artık geçinemiyoruz dediği bir noktaya gelmişiz. Biz bütün bu sorunları dile getirmek üzere alanlarda olacağız. 1 Mayıs’ta sadece işçinin, çiftçinin,emekçilerin değil, öğrencinin katledilen, tacize tecavüze uğrayan kadınların, gençlerin, çiftçinin, emekçinin, memurun akademisyenin, siyasetçinin de sesi olacağız. Biz Türkiye’de demokratik bir zemini demokratik bir ortamı kurana kadar 1 Mayıs coşkusu ile her yerde her alanda mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA