20’LİK MERFEST’TEN DOLU DOLU PROGRAM | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

20’LİK MERFEST’TEN DOLU DOLU PROGRAM


 

Etkinlikleriyle Mersin’in ulusal ve uluslararası alanda sesi olan ve bu yıl 21 Mayıs-11 Haziran 2022 tarihleri arasında 20’incisi düzenlenecek olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin (Merfest) programı açıklandı.

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin’in dünyaya müzikle açıldığı; Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin (Merfest) bu yıl 20.’si 21 Mayıs-11 Haziran 2022 tarihleri arasında ‘Müzik Birleştirir’ temasıyla gerçekleştirilecek. 20. yıl için dolu dolu bir program hazırlayan Festival Yönetim Kurulu, içeriği düzenlenen toplantıyla kent kamuyu ile paylaştı.

Mersin Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısına çok sayıda gazeteci ile birlikte festival yürütme kurulu üyeleri, Sanat Etkinlikleri Derneği üyeleriyle birlikte Mersinli sanatseverler katıldı.

 

BİRLİKTE BÜYÜTTÜĞÜMÜZ BU KÜLTÜR HAZİNESİYLE NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR”

Açılış konuşması yapan Merfest Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı, “El ele yürek yüreğe sevgiyle büyüttüğümüz ve bugün 20’inci yaşını kutlayan Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin program açıklama ve bilgilendirme toplantısına hoş geldiniz. 20’inci yaşımızı, ne yazık ki savaş ve salgınların yol açtığı sıkıntılar içinde buruk kutluyoruz. Fakat şunu biliyoruz ki, genelde sanat, özelde müzik, biraz da olsa toplumumuzu rahatlatacaktır. Bu yüzden, bu yıl festivalimizin temasını ‘Müzik Birleştirir’ olarak belirledik. Gelecek kuşaklara bırakacağımız ve birlikte büyüttüğümüz bu kültür hazinesiyle ne kadar övünsek azdır.

Şimdi, 21 Mayıs-11 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali programını sunmak üzere, sözü, Sanat Yönetmenimiz Erdoğan Şanal’a bırakıyorum.

Mersinimize ve Mersinlilere hak ettiği güzellikleri sunma mücadelesinde 20 yıldır bizleri yalnız bırakmayan siz değerli basın kurumlarımıza, en içten teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

 

MUMF 20. YIL ÖZEL ÖDÜLÜ VERİLECEK

Daha sonra Festival Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal program sunumunu gerçekleştirdi.

Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi olan Merfest’in Mersin’in sesi olmaya devam ettiğini belirten Şanal, 3’ü ücretsiz toplam 12 etkinlikle 20 gün sürecek festivalin bu yıl, Mersin Kültür Merkezi, Tarsus Baca Meydanı, Mezitli Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Tarsus St. Paul Müzesi, Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu, Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi, Latin Katolik Kilisesi, MEÜ. Nevit Kodallı Konser Salonu’nda yer alacağını belirtti.   

Mersin’in kültürel zenginliklerini öne çıkarmak amacıyla her yıl yapılan Beste Yarışması ve Nevit Kodallı Polifonik Korolar Şenliği’nin, bir sonraki yıla yeniden ertelendiğini aktaran Şanal, festivalin, Sanat Ödülü, Kent Ödülü ve Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü olmak üzere 3 farklı dalda ödüller dağıtırken bu yıla özel MUMF 20. Yıl Özel Ödülü verileceğini duyurdu.

 

İŞTE O PROGRAM

Perdelerini, Türkiye’nin opera yıldızlarıyla açacak olan  20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, geçtiğimiz yıl kaybedilen Mersinli Ressam Lina Nasif anısına bir de konser düzenliyor.

 

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Hollanda, Avusturya, Azerbaycan, Kazakistan, İspanya, Çin ve ülkemizden gelen farklı müzik türlerinden solist ve müzik topluluklarını Mersin’de misafir edecek. Şef Murat Cem Orhan yönetiminde gerçekleştirilecek açılış konserinde, Türkiye’nin opera yıldızları Asude Karayavuz (Mezzo Soprano), Hale Soner Kekeç (Soprano), Erdem Erdoğan (Tenor), Caner Akgün (Bariton)  yer alacak. Festival Orkestrası’nın eşlik edeceği konser, 21 Mayıs 2022 Cumartesi saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak.  

Programda yerini alacak diğer solist ve müzik toplulukları ise şunlar; Elif Sanchez, Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle Utrecht String Quartet, Ceylan Ertem, Kerem Görsev Trio, Kazakistan’dan Turan Ethno Folk Band, Şef Daniel Fedorean yönetiminde, MBB Kent Orkestrası eşliğinde Zeynep Casalini, Şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Jamal Aliyev, piyano eşlikli resital ile Hasan Gökçe Yorgun ve Jiao Lii, Melek Mosso, Avusturya Kültür Ofisi işbirliğiyle Wiener Klavier Quartett ve İstanbul Modern Dans Topluluğu.

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA