İŞKUR PROJESİYLE KENDİ İŞİNİN SAHİBİ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İŞKUR PROJESİYLE KENDİ İŞİNİN SAHİBİ OLDU


 

Mersin’de, İŞKUR’un "Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi" kapsamında hibe desteğinden faydalanarak 8 inek alarak sütçülük yapan Süleyman Kaçmaz, hayalini kurduğu işe kavuştu.

Haber Merkezi

 

Mersin’de işlediği bir suç nedeniyle 12 yıl hapis cezası alarak cezasını tamamlayan Süleyman Kaçmaz’ın hayatı, denetimli serbestlik müdürlüğü yetkililerince İŞKUR'un "Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi" hakkında bilgi verilmesiyle değişti.

Huzurkent beldesinin Kulak Mahallesinde yaşayan Kaçmaz, ailesinden öğrendiği süt sığırcılığı ile ilgili iş kurabilmesi için gerekli sermayeyi hibe desteğiyle sağlayabileceğini öğrendikten sonra İŞKUR'a başvurdu. Girişimcilik eğitimi almasının ardından hazırladığı süt sığırcılığı projesini sunan Kaçmaz, beklediği mutlu haberi aldı.

Projesi kabul edilen eski hükümlü, İŞKUR hibesiyle 8 inek alarak evinin bahçesinde kurduğu ahırda süt üretimine başladı. Kaçmaz, hem bakımını yaptığı hem de sütünü sağıp sattığı inekler sayesinde geçimini sağlıyor.

 

İŞKUR’DAN BAŞVURU ÇAĞRISI

Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu, Kaçmaz’ı işyerinde ziyaret ederek, başarılar diledi. Kurum olarak özellikle dezavantajlı grupta yer alan engelli, eski hükümlü, kadınlar ve gençlerin işgücüne dahil olmaları amacıyla çalıştıklarını söyleyen Kutlu, iş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti, mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programı gibi hizmetleri sunduklarını belirterek engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu ile işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve kendi işlerini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verdiklerini kaydetti. Kendi İşini Kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin, proje başvuru dönemlerinde başvurularını kabul ettiklerini belirten Kutlu, başvuru dönemiyle ilgili duyuruların https://www.iskur.gov.tr adresinden duyurular sayfasından takip edilebileceğini ifade etti.

 

ŞARKÜTERİ AÇMAK İSTİYOR

Süleyman Kaçmaz da, yaptığı açıklamada, cezasını tamamladıktan sonra nasıl bir iş yapabileceği konusunda arayış içinde olduğunu, bu sırada İŞKUR tarafından kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere proje kapsamında hibe desteği verildiğini öğrendiğini söyledi. Sonrasında hibe desteğiyle süt sığırcılığı yapmaya başladığını anlatan Kaçmaz, "Köyde yaşadığım aynı zamanda aile mesleğimizde olduğu için hayvancılık üzerine bir proje düşündüm. Sütçülükte sütü her gün sağıp paranı alabiliyorsun bundan dolayı süt sığırcılığı yapmak istedim." dedi.

Cezasını yerine getirdikten sonra kendi işini kurmayı planladığını belirten Kaçmaz, şöyle konuştu: “Bu proje olmasaydı inek alma imkanım yoktu. Devletimize bu projelerle kendi işini kurma desteği verdiği için çok teşekkür ederim. Şu anda kendi işimin patronu oldum. Eski hükümlüler de mutlaka başvuru yapsınlar onlarda kendi işlerinin patronu olsunlar, ailelerinin geçimini sağlasınlar."

Kaçmaz, 8 inekle başladığı iş sayesinde şu an 22 ineğe sahip olduğunu, işlerini geliştirerek şarküteri de açmak istediğini söyledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA