MERSİN’DE, GELECEĞİN OKÇULARI YETİŞİYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE, GELECEĞİN OKÇULARI YETİŞİYOR


 

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin düzenlediği Okçuluk Kursu’na katılan Hayrunisa Daşçı, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Okullar Arası Okçuluk İl Müsabakası’nda Genç Bayanlar Kategorisi’nde Mersin il birincisi oldu. Kursiyerlerden Zeynep Rana Doğan ise aynı yarışmada dördüncülüğü elde etti.

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, spor alanındaki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Farklı yaş gruplarından Mersinliler’in katıldığı kurslarda eğitim alan kursiyerler, Mersin genelinde düzenlenen spor müsabakalarında önemli dereceler alıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin düzenlediği Okçuluk Kursu’na katılan Hayrunisa Daşçı, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okullar Arası Okçuluk İl Müsabakası’nda Genç Bayanlar Kategorisi’nde Mersin il birincisi oldu. Aynı yarışmada mücadele eden Okçuluk Kursu kursiyeri Zeynep Rana Doğan ise dördüncülüğü elde etti. Yarışmada il birincisi olan Hayrunisa Daşçı, 2 yıl önce Büyükşehir’in Okçuluk Kursu’nda eğitim almaya başladığını ifade ederek, “Ben aslında klasik yay ile mücadele edecektim. Hocalarımın yönlendirmesi doğrultusunda makaralıya geçmeye karar verdim. 2 gün içerisinde makaralıya geçtik. Yoğun çalışma temposu ile şampiyonluğu aldık” dedi.

 

“NE KADAR ÇOK ÇOCUĞA SPOR YAPTIRABİLİRSEK O KADAR ÇOK GELECEĞE YATIRIM YAPMIŞ OLURUZ”

Hayrunisa Daşçı ve Zeynep Rana Doğan’ın antrenörlüğünü yapan Alper Coşar, pandemi koşulları dolayısıyla çalışmalara ara verdiklerini belirterek, “Sağlıklı günlerimiz geri geldiği için antrenmanlarımız arttı. Kayıtlarımız her geçen gün daha da artıyor” diye konuştu. Yeni kayıt yaptıranlara Salı ve Çarşamba günü kurs verdiklerini belirten antrenör Coşar, Cuma ve Cumartesi günleri ise profesyonel alana yükselebilecek katılımcılara kurs verdiklerini dile getirdi.

Kursiyerlere okçuluğun temel eğitimini kazandırmanın asıl amaçları olduğunu ifade eden Coşar, “Ne kadar çok çocuğa ulaşabilirsek, ne kadar çok çocuğa spor yaptırabilirsek o kadar çok geleceğe yatırım yapmış oluruz. Aralarından yetenekli olan sporcuları seçiyoruz. Yetenekli sporcularımızla il geneli ve Türkiye şampiyonalarına katılıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Okçuluk sporuna ilgi duyan her yaştan Mersinlinin katılabileceği kursa başvurular Macit Özcan Spor Kompleksi’nde bulunan Kurs Kayıt Merkezi’nden yapılıyor.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA