TOROSLAR’DA YEŞİL ALANLAR İMARA AÇILMIŞ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TOROSLAR’DA YEŞİL ALANLAR İMARA AÇILMIŞ!


 

Büyükşehir ve Toroslar Meclisi’nde kabul edilen, Toroslar ilçesinin 315 hektarlık 9. etap imar planlarında yeşil alan olması gereken dere kenarlarının dahi imara açıldığı ortaya çıktı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme Toroslar ilçesi 9’uncu etap 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı görüşmeleri uzun tartışmalara sahne oldu.

Toroslar’da batıda Müftü Deresi doğuda Akbelen Bulvarı, güneyde Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı, kuzeyde 4. Çevreyolu ve çevresi ile sınırlı yaklaşık 315 hektarlık alanı kapsayan 1/1000 bin ölçekli planlarla ilgili Revizyon Uygulama İmar Planı Teklifi, Büyükşehir Belediyesi’nin İmar Bayındırlık, Çevre Sağlık, Ulaşım, Kamu ve Özel Sektör Yatırımları Koordine ve İzleme Komisyonlarınca; tadilen onaylanmasına ve bahse konu planın revize edilmesine oy çokluğuyla karar verildi.

 

“YEŞİL ALAN OLMASI GEREKEN DERE KENARLARI İMAR AÇILIYOR”

Tartışmalar kapsamında AKP’li Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya’dan çarpıcı iddialar geldi. Yerlikaya, Toroslar’ın 9. etap planlarında yeşil alanların imara açıldığını ve buna kimsenin ses çıkarmadığını savunarak, “Dere kenarında 100 binlik, 5 binlik planlarda yeşil olan, binlik planlarda bulunmayan park olan yerler şuan konuta açıldı. Bu tadilat dosyasının içinde geçiyor. Derenin sıfır konumundaki yeşil alan olması gereken parseller yani rekreasyon alanları 5 binliklerde yeniden imara açıldı. Toroslar Belediyesi de 5 binlik plana uygun olarak binlik plan yaptı. Ve buralar imara açıldı. Toroslar Belediyesi’nin hiçbir suçu yok çünkü onlar 5 binlik plana uygun işlem yaptı.

 

“YEŞİL ALANLAR KONUTA DÖNDÜ. ORALARI KİMSE SÖYLEMİYOR”

Ama biz burada; 1,25 emsalli belediye hizmet alanlarını vatandaşa sormadan rekreasyon alanlarına çeviriyoruz. Vatandaşın yerlerini 0,5 emsalli kullanım alanlarına dönüştürüyoruz. Ayrıca buranın üst tarafında gelişme alanı olan, Bahçeşehir Koleji’nin bulunduğu yerde tekrar revizyon isteniyor. Binlik yaparken tekrar revizyon, tekrar 5 binlik yapılmasının utulacak bir tarafı yok. Büyükşehir’e geldikten sonra komisyonda, madem biz eski planlara bakıyoruz eski planlara göre yani 1996’da dere kenarları yeşil alan. Hepsi park olmasına rağmen buraları konuta açıyoruz. Yeşili seviyorsunuz ama buradaki yeşillikler de gitti, konuta döndü. Oraları kimse söylemiyor” diye konuştu.

 

KİM YANLIŞ YAPIYOR?

Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Bu yanlışlıkları kim yapıyor?” sorusunu yöneltti. İsmail Yerlikaya, “İlçe yapmıyor. İlçe düzgün şekilde yapmış göndermiş” derken, Seçer, “Büyükşehir mi yapıyor? Komisyon mu? Komisyon da Cumhur İttifakı çoğunlukta” tepkisi verdi.

Yerlikaya ise “Şöyle bir yanlış yapılıyor, bir plan düzenlemesinde 2018’ten itibaren geçerli olan 5 binlik planlara bakılıyor. Ancak kafalarına yatmadıysa bunların eski planlarına bakalım diyorlar. Yürürlükteki planlara bakılması lazım. Daha eskilere bakıyorsan o zaman dere kenarlarını imara açmaman lazım. Neden 5 binlik planları değiştiriyorsun? Burada söylenecek çok şey var, vatandaşın mağdur olduğu hususlar var. Durduk yere” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA