MERSİN EMO’DA OLAĞANÜSTÜ KONGRE TALEBİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN EMO’DA OLAĞANÜSTÜ KONGRE TALEBİ


 

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin 26-27 Şubat’ta gerçekleştirdiği olağan genel kurulunda uzlaşılan listeye uyulmadığı gerekçesiyle olağan üstü kongre isteyen Alkan Alkaya topladığı 349 imzayı yönetime sundu.

Hasan Küçük

 

Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesi 26-27 Şubat’ta olağan genel kurul yapmıştı. Uzlaşma listesiyle gidilen ve Uğur Tulay’ın başkan seçildiği genel kurulda daha önceki seçimde aday olan Alkan Alkaya uzlaşmanın bozulduğunu ve listenin değiştirildiği belirterek olağan üstü kongre talebi için imza kampanyası başlatmıştı. Alkaya topladığı imzaları Elektrik Mühendisleri Odası Mersin Şubesine teslim etti. Alkaya gazetecilere yaptığı açıklamada, EMO Mersin Şubesi’nin 26-27 Şubat’ta gerçekleştirdiği olağan genel kurulunda yönetime son anda müdahale edilerek uzlaşılan listenin değiştirildiği belirtti. Üyelerin tepki göstermesi üzerine olağanüstü genel kurulu talebi doğduğunu ifade Alkaya, “Yönetmeliğin bize verdiği yetki ile üye sayısının 5’te 1’i dilekçe ile olağan üstü genel kurula gideceği hakkı doğurmakta. Olağan üstü genel kurul için toplamış olduğumuz 344 dilekçeyi üst yazı ile teslim ettik. Teslim alındı evrağımızı aldık. Bununla ilgili süreci bekleyeceğiz. Ana yönetmeliğimizin dediği 1 hafta içinde Mersin şube yönetim kurulu bir karar vermek zorunda. Olağan üstü genel kurulu 1 ay içinde yapmak zorunda. Yapmadığı takdirde genel merkez bu dilekçeler üzerinden genel kurulu tamamlamak durumunda” dedi.

 

“AMACIMIZ ODAMIZIN İTİBARINI ZEDELEMEK DEĞİL”

Sürecin takipçisi olacaklarını ifade eden Alkaya şunları söyledi: “Mersin şubemizden elektrik mühendislerine yakışır tavır almasını bekliyoruz. Amacımız odamızın itibarını zedelemek değil tam tersi odamızın içindeki demokrasiyi taçlandırmak. Çok sayıda üyemizden olağanüstü genel kurul için talep var. Mevcut yönetim kurulu 160 oy ile yönetimde. Biz 349 imza topladık. Oradaki 160 imzadan mevcut yönetimi getiren 100’ün üzerindeki oy şu an imza verenler arasında bulunuyor. Bu farklı iradelerin karşılaşması olarak düşünülmesin. Bu uzlaşılan bir listenin son anda EMO’nun hukukuna, teamüllerine yakışmayan bir şekilde son anda bozulmasına karşı verilmiş bir tepkidir.”

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA