EMEKLİLERDEN ANKARA MİTİNGİNE DAVET | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

EMEKLİLERDEN ANKARA MİTİNGİNE DAVET


 

Yüksek faturalar ve düşük maaş nedeniyle ölümle terbiye edildiklerini belirten emekliler seslerini duyurmak için 16 Nisan saat 14.00’te Ankara Anıtpark’ta yapılacak mitinge davet etti.

Hasan Küçük

 

Mersin’de Tüm Emekliler Sendikası tarafından 16 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 14.00’te Ankara  Anıtpark'ta yapılacak mitinge davet için Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi. Emek ve Demokrasi Platformu bileşenlerinin de katıldığı basın açıklamasında emekliler “İnsanca yaşamak istiyoruz” pankartı ile “Krizin bedelini ödemeyeceğiz”, “Demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz”,  “İnsanca yaşam, güvenli gelecek ve toplu sözleşmeli sendika hakkı için Türkiye’nin bütün emeklileri birleşin” şeklinde dövizler açtı.

Tüm Emekli Sen Mersin Şube Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Karakuş yaptığı açıklamada, hakları ve insanca bir yaşam için Ankara'ya yürüyeceklerini ifade ederek “Biz emekliler yıllarca çalışmamızın, emek vermemizin, değer yaratmamızın karşılığı olarak bugün açlıkla, sefaletle, yok sayılmakla karşı karşıyayız. Her geçen gün artan hayat pahalılığı biz emeklileri ölüme yaklaştırmakta” dedi.

 

“MAAŞ ARTIŞLARI ERİYİP GİDİYOR”

Maaşlarına yapılan yüzdelik artışların daha aylıklarımıza yansımadan yapılan zamlarla eriyip gittiğini vurgulayan Karakuş, “Her yeni gün temel ihtiyaç maddelerine her gün yapılan zamlar biz emeklilerin biraz daha yoksullaşması biraz daha sefalete ve ölüme itilmesi demektir. Çalıştığımız yıllar boyunca maaşlarımızdan kesilen katkı payları yokmuş gibi sağlık hizmetlerinin her aşamasında bizden katkı payı alınmaktadır” şeklinde konuştu.

 

 

“EMEKLİLER ÖLÜMLE TERBİYE EDİLİYOR”

Bir ekmeğin 3-4 TL, bir kilo etin 130 TL, bir evin elektrik faturasının 500-600 TL, ısınma giderinin 1000 TL olduğu bir ülkede en düşük emekli aylığının 2 bin 500 TL olmasının emeklileri ölümle terbiye ettiğini vurgulayan Karakuş, “Bütün bu yaşadığımız olumsuzluklara, haksızlıklara tepkimizi göstermek üzere kurduğumuz sendikalarımız ise kapatılma ile engellenmeye çalışılmaktadır.

 

“ARTIK YETER”

 Emekliler olarak ilk defa kendimiz için, kendi adımızla, kendi haklarımız için yürüyor ve maaşlarımıza zam istiyoruz. Temel tüketim maddelerine yapılan zamlar geri alınsın istiyoruz. Yılda en az asgari ücret tutarında 4 ek ödeme istiyoruz. Sağlık hizmetlerinden katkı payı kaldırılsın, erişilebilir,güvenli sağlık hizmeti olsun, yaşlıların bakım hizmeti iyileştirilsin istiyoruz. Sendikal örgütlenmemiz önündeki engeller kaldırılsın istiyoruz. Bizim olanı istiyoruz, hakkımız olanı istiyoruz. Ankara'ya yürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin dört bir yanından 16 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 14.00 de Ankara'da Anıtpark'ta buluşmak üzere Ankara'ya yürüyeceklerini belirten Karakuş Mersin’den katılmak isteyenler için otobüslerin Cuma Günü saat 20.30’da Büyükşehir Belediyesi Taş bina civarından hareket edeceğini duyurdu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA