YABANCI GİRİŞİMCİLER AKADEMİNİN MERCEĞİNDE | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

YABANCI GİRİŞİMCİLER AKADEMİNİN MERCEĞİNDE


 

MEÜ’nün hazırladığı “Mersin’de Bulunan Yabancı Girişimcilerin Kent Ekonomisine Katkısı ve Geleceğe Dönük Girişim ve İstihdam Alanlarının Belirlenmesi Projesi”nin ilk bulguları paylaşıldı.

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Göç Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MERGÖÇ) ve Mersin İl Göç İdaresi ile yapılan protokol kapsamında “Mersin’de Bulunan Yabancı Girişimcilerin Kent Ekonomisine Katkısı ve Geleceğe Dönük Girişim ve İstihdam Alanlarının Belirlenmesi” projesi hazırlandı. Projenin ilk bulguları, Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’nın katılımıyla düzenlenen toplantıda paylaşıldı.

Toplantıya, MERGÖÇ Müdürü Doç. Dr. Esra Dik, MERGÖÇ Müdür Yardımcısı Dr. Kandemir Atçeken, proje sorumlusu Doç. Dr. Nuran Coşkun, Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Kemal İlday, Uyum ve İletişim Başkanı Kemal Doğru, Üniversite Kent Araştırmaları Merkezi Müdür Yardımcısı Seda Sakar ve Üniversite İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Arş. Gör. Muhammed Erkam Doğru katıldı.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, projenin ulusal ölçekte ses getirmesi için gerekli desteği sunacaklarını ifade ederken; Rektör Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise ilk andan itibaren projenin her aşamasını yakından takip ettiğini ve Üniversite olarak araştırmacılara tam destek sunulduğunu söyledi.

Toplantıda proje sorumlusu Doç. Dr. Nuran Coşkun, Mersin’in yabancı girişim potansiyeli ve geleceğe dönük politika önerilerine ilişkin “Ürün Uzayı” yöntemiyle gerçekleştirdiği analiz sonuçlarını paylaştı. MERGÖÇ Müdür Yardımcısı Dr. Kandemir Atçeken ve Üniversite Kent Araştırmaları Merkezi Müdür Yardımcısı Seda Sakar ise, ileriye dönük kentsel yoğunluk haritalarının önemine işaret ederek Mersin İl Göç İdaresi ile çalışmaların sürdürmek istediklerini ifade etti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA