ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE KARŞI KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ ARTTIRILACAK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE KARŞI KURUMLAR ARASI İŞBİRLİĞİ ARTTIRILACAK


 

Haber Merkezi

 

Mersin İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Yürütme Kurulu Nisan 2022 dönemi olağan toplantısı Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; İŞKUR İl Müdürü ve aynı zamanda İİMEK Yürütme Kurulu başkanı olan Mustafa Kutlu ve Yürütme Kurulu üyeleri; Mersin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cemal Altan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Genel Sekreteri Abdulkadir Dölek, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Genel Sekreteri Cevdet Tekbaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan ile İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Ercan Gön ve İşgücü Piyasası İzleme ve Değerlendirme Servisi Şefi Emrah Çakar katıldı.

Kurul Başkanı Mustafa Kutlu tarafından yapılan açılış konuşmasında; Kurulun il düzeyinde, ilin işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek veya ettirmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak, yerel düzeyde politikalar oluşturmak ve planlar yapmak amacıyla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu çalışmalarına esas teşkil etmek üzere bilgi, doküman ve gündem hazırlayarak ön çalışmaları gerçekleştirmek amacıyla düzenli olarak toplandığını belirtti.

İl Müdürlüğünce 2017-2023 Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Ulusal Programı ve Eylem Planları doğrultusunda kurumlararası işbirliği ve koordinasyonu artırmak amacında olduklarını belirten Kutlu paydaş kurumlara yapılan ziyaretler, kurumlarla yapılan toplantılar ve görüşmeler hakkında Kurul üyeleriyle bilgiler paylaştı.

Yapılan ziyaretler ve toplantılar neticesinde kurumların yürüttüğü faaliyetlerin belirlenmesini, kurum kapasitelerinin ve kurumlararası etkileşimin artırılmasını önemli bulduklarını ifade eden Kutlu çocuk işçiliğiyle mücadelede kurumlararası işbirliklerinin artarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıca İŞKUR meslek danışmanları tarafından beceri envanteri projesi kapsamında devam eden çalışmalar hakkında sunum yapılan toplantı; gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanması ile sona erdi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA