KADIN MECLİSİ’NDE BAŞKAN BELGİN GÜRAĞAÇ OLDU | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KADIN MECLİSİ’NDE BAŞKAN BELGİN GÜRAĞAÇ OLDU


 

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanlığına Belgin Gürağaç seçildi.

Haber Merkezi

 

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi seçimleri Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Kent konseyinin bileşenleri olan meslek odaları, baro ve çeşitli derneklerin temsilcilerinden oluşan 68 delegenin oy kullandığı Kadın Meclisi başkanlık seçiminde iki aday yarıştı.

Mersin’de ilk kez gerçekleşen seçimde 45 oyla Belgin Gürağaç, 19 oy alan İlksen Sorguç Dinçer’e karşı başkan olarak seçildi. İkinci etap oylamada ise yürütme kurulu seçimi yapıldı.  Belgin Gürağaç’ın ekibi salonda hazır bulunan delegeler tarafından kapalı zarf usulü yapılan oylamada Yürütme Kurulu olarak görevlendirildi. Türk Kadınlar Konseyi Mersin, Bağımsız Kadın Derneği, TMMOB, Günebakan Kadın Derneği, Mimoza Kadın Derneği, Anka Üreten Kadın Derneği, Yeniden Sosyoloji Derneği, 7 Renk LGBTİ Derneği ve Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi temsilcileri Kadın Meclisi Yürütme Kurulu olarak Belgin Gürağaç’ın başkanlığında seçim sürecini tamamladı.

 

GÜRAĞAÇ: “KALICI ÇÖZÜMLER ANCAK KADINLARIN KATILIMI İLE ÇÖZÜLEBİLİR”

Gürağaç  yaptığı açıklamada; “Kent konseylerinin merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin önceliklerinin, sorunlarının tartışıldığı ve çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yönetişim mekanizmaları olduğunu belirtti.

Kadına yönelik şiddete karşı, kadın hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği için kalıcı çözümlerin ancak kadınların katılımı ile mümkün olabileceğini anlatan Gürağaç şunları söyledi: “Katılımcı ve çoğulcu demokrasinin yöntemleri ile çalışmayı, böylelikle demokrasinin gelişmesi ile toplumsal cinsiyet eşitliği arasında koparılamaz bağı sağlamlaştırmayı, kent konseyi yönetmeliğinde belirtilen yönetişim ilkelerine bağlı kalarak, demokratik ve çoğulcu katılımcılığı harekete geçirerek eşitlikçi ve güvenli bir Mersin için çalışmalarını sürdürmeyi hedefliyoruz.”

 

 

 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA