SİNEK BÜROKRASİSİ MAĞDUR ETTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

SİNEK BÜROKRASİSİ MAĞDUR ETTİ


 

Mersin Büyükşehir ile DSİ’nin yetki karmaşası nedeniyle Mezitli ilçesi Deniz Mahallesi’ndeki Altın Palmiye ile Anakent Sitesi civarındaki atıl havuzun bir türlü temizlenmemesi vatandaşı mağdur ediyor. Vatandaşlar havalar ısınmadan ve sivrisinek ve haşere üretim merkezine dönmeden havuzun boşaltılmasını istiyor.

Hasan KÜÇÜK

 

Mezitli İlçesi Tece Deniz Mahallesi Altın Palmiye, Anakent Mervista sitesi sakinlerinin başı yıllar önce yaptırılan ve şu anda atıl hale gelen Sulama Birliği’ne ait havuzda biriken yağmur suları nedeniyle dertte. Site sakinleri havuzda biriken suların boşaltılması ve çevrenin temizlenmesi nedeniyle başvurdukları DSİ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm üretmek yerine sorumlulukları birbirlerinin üzerine atmasından şikayetçi.

Altın Palmiye Sitesi’nin Müdürü Suat Akdoğan,  sitelerinin yakınında bulunan Anakent Sitesi’nin yanında Devlet Su İşlerine ait Sulama Birliği’nin atıl durumda bir tesis ile bu tesisin yanında ise büyük bir havuz bulunduğunu kaydetti.  Atıl durumda olan havuzun içerisinin yağmur suyu ile dolu olduğunu ifade eden Akdoğan, “Bu bina ve havuz kullanılmıyor. Havuzun içindeki su çekilmediği için havalar ısınınca sivrisinek ve haşere üretiyor. Çevreye rahatsızlık veriyor. Bununla ilgili Teksin programı üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazdık. Bize dönüş yaptıklarında sorumluluk alanları dışında olduğunu ilgili kurumlarla iletişime geçmemiz gerektiğini söylediler” dedi.

Mahalle Muhtarından ve çevredeki insanlardan söz konusu yerin DSİ’ye ait Sulama Birliğini’nin olduğunu öğrendiğini anlatan Akdoğan, “Bunun üzerine Mersin DSİ’yi aradım. Görüştüğüm kişi  buraya yapacakları hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Buranın imar planında kamusal alan olduğunu, kamusal alan olduğu için hiçbir şey yapamadıklarını söyledi” şeklinde konuştu.

 

“RESMİ KURUMLAR VATANDAŞIN TALEBİNE ÇÖZÜM BULMALI”

Kendisine buraya işlem yapılması için plan değişikliği yapılması gerektiğinin söylendiğini anlatan Akdoğan, “Buradaki resmi kurumlar vatandaşın talebine çözüm bulması lazım. Büyükşehir benim sorumluluğumda değil diyor. DSİ kendi sorumluluğunda olmadığını söylüyor.  Vatandaş adına Mersin Büyükşehir Belediyesi ilgili yazışmaları yapıp bu soruna bir çare bulmalı” ifadelerini kullandı.

CİMER’a yazmasının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nı da aradığını vurgulayan Akdoğan, “Talebimizin Mezitli ve Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildiğini söylediler. Onlar size cevap verecekler dediler. Onlarda büyük ihtimal yine bizim sorumluluğumuzda değil diyecekler” diye konuştu.

Söz konusu yerin havalar fazla ısınmadan temizlenmesi gerektiğini anlatan Akdoğan, “Hem sinek ve haşere sorunu var hem görüntü kirliliği oluşturuyor, birde sabaha kadar kurbağalar ötüyor. Buraya kurumların kayıtsız kalmalarını anlamış değiliz.”dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA